Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΑΕΠΟ για ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου
ΑΕΠΟ για  ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου

ΑΕΠΟ για ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου

 

Με απόφαση του προέδρου Κ. Γανωτή, εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση η Έκδοση Απόφασης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για το έργο: “Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Βόλου”» προϋπολογισμού 6.820 ευρώ με ΦΠΑ.

Η υπηρεσία αφορά το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παραγόμενων σύμμεικτων αποβλήτων, αλλά και των προδιαλεγμένων οργανικών. Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εξασφάλισε με την με αρ. πρωτ. 1538/90359/22-11-2017 τροποποίηση της ΑΕΠΟ του /Υ Π.Σ. Βόλου, στην οποία περιλαμβάνεται και η αδειοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και της Μονάδας επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Σε συνέχεια της από 18-4-2018 υποβολής του φακέλου για την ανανέωση της ΑΕΠΟ στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και της με αρ. πρωτ. οικ. 1110/63695/3-5-2018 επιστολής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, καθίσταται απαραίτητη η υποβολή φακέλου για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του συνόλου των λειτουργούντων και σχεδιαζόμενων υποδομών επεξεργασίας και τελικής διάθεσης στερεών αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως αυτές έχουν ήδη αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά με τις προγενέστερες αποφάσεις έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Το σύνολο των σχεδιαζόμενων υποδομών περιλαμβάνονται στην «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείριση Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου, ενώ η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Oκτώ  νέες θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων στη Θεσσαλία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - https://t.co/1v8sHvv4qy… -

  • Άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών επιχειρήσεων - https://t.co/snYdyJYdSJ… -

  • Έργο οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές #ΣκιάθοςΚουκουναριές - https://t.co/16RJtfHcM2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση