Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης και συστηματικής λειτουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης
Αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης και συστηματικής λειτουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης

Αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης και συστηματικής λειτουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης

Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων της συναντήθηκαν την 27η Νοεμβρίου 2019, προκειμένου αφενός να αποτιμήσουν την διοργάνωση της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν την 16η Νοεμβρίου 2019 με τίτλο «Η αέρια Ρύπανση στον Βόλο», αφετέρου να προγραμματίσουν τις επόμενες πρωτοβουλίες – δράσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό :

  1. Αποτιμούν ως επιτυχή την προαναφερθείσα , τόσο ως προς την επάρκεια, αρτιότητα και τεκμηρίωση των επιστημονικών εισηγήσεων που παρουσιάσθηκαν όσο και ως προς το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι πολυάριθμες παρεμβάσεις των συμμετεχόντων στην . Θεωρούν επίσης ως ικανοποιητική την συμμετοχή του κοινού, είτε με φυσική παρουσία , είτε εξ αποστάσεως ( της εκδήλωσης μέσω live ).

  2. Εκτιμούν ότι η πλήρης επιβεβαίωση της αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα του έχει πλέον ενδημικά και διαχρονικά χαρακτηριστικά. Όπως αποδείχθηκε από όλες τις μελέτες που παρουσιάσθηκαν το πρόβλημα παραμένει παρά την διαφαινόμενη πτωτική τάση, τις διακυμάνσεις που παρουσιάζει, καθώς και την δυσκολία συστηματικά αξιόπιστης αποτύπωσης των επιμέρους παραγόντων που συμβάλουν στην εμφάνιση του φαινομένου. Λόγω αυτών των δεδομένων αποδεικνύεται η αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης και συστηματικής λειτουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης με συνεχή καταγραφή του προβλήματος και δημοσιοποίηση των ευρημάτων.

  3. Αναμένουν οι αρμόδιοι να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις που απαιτούν η έκταση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζητήματος της αέριας ρύπανσης στον Βόλο.

  4. Αποφασίστηκε ότι το επόμενο ζήτημα που θα αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας της Επιτροπής θα είναι το ( ομοίως πολυσύνθετο) ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, σε όλες τις επιμέρους εκφάνσεις του.

  5. Τέλος, οι υπογράφοντες Επιστημονικοί και Σύλλογοι χαιρετίζουν την εκφρασθείσα πρόθεση του παραρτήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Χημικών Ελλάδος να συμμετάσχει εφεξής στην Επιτροπή Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων της , εξέλιξη που ενδυναμώνει έτι περαιτέρω την κοινή προσπάθεια, στην κατεύθυνση της ψύχραιμής και τεκμηριωμένης ανάδειξης σημαντικών για την τοπική ζητημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

  • Διαδικτυακό σεμινάριο για την ανάπτυξη αερογραμμών στον τουρισμό #ανάπτυξηαερογραμμών - https://t.co/MSikIUJkdH -

  • Πρόγραμμα Κινητικότητας Δημοσίων Φορέων #ΠρόγραμμαΚινητικότηταςΔημοσίωνΦορέων - https://t.co/69A9ml0f3e -

"Αλιεύοντας" την είδηση