Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άδειασμα ΥΦ.ΕΣ. σε δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Δήμου Βόλου Κ. Γαργάλα;
Άδειασμα ΥΦ.ΕΣ.  σε δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Δήμου Βόλου Κ. Γαργάλα;

Άδειασμα ΥΦ.ΕΣ. σε δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Δήμου Βόλου Κ. Γαργάλα;

 

Σύμφωνα με την νομοθεσία πράξεις όπως: «πουκισμοί», «ύβρεις και απειλές», που – κατά τις καταγγελίες του – φέρονται να διαπράττονται από τον Δήμαρχο Βόλου, εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού δικαίου. Η αρμοδιότητα επ' αυτών ανήκει στον κ. Εισαγγελέα, στον οποίο δύναται να προσφύγει κάθε πρόσωπο (είτε είναι δημοτικός σύμβουλος, είτε όχι), σε περίπτωση που αισθάνεται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά του”. Τα παραπάνω απαντάει  το   ΥΦ.ΕΣ. για θέματα τύπου στις σημερινές δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Δήμου Βόλου Κ. Γαρ.

 

Επίσης αναφέρεται: “Την πρώτη φορά αποφύγαμε να απαντήσουμε στο προφανές ατόπημα, να κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούν θεσμικές θέσεις άδικα, για ενέργειες που, ενώ καλούνται να κάνουν, σωστά δεν κάνουν. Αν θα είχαν δεχτεί να τις κάνουν και μάλιστα, κατά «παραγγελία», θα είχαν παραβιάσει τους νόμους της δημοκρατίας μας, εξομοιούμενοι με εκεί που ενίοτε καταγγέλλονται για έλλειψη δημοκρατικότητας και νομιμότητας.

Ο πρέπει να διακρίνεται από γνώση και μέτρο.

Προϋπόθεση γι' αυτά, είναι η αυτογνωσία και ανάληψη ευθύνης, πρωτίστως πολιτικής, σ' ό,τι αφορά τα αντίστοιχα ζητήματα”.

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Επιλογής Ευθύνης

Με αφορμή την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Εσωτερικών στον δημοτικό σύμβουλο, Κώστα Γαρ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Ν. , Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Θλιβερή και προσβλητική η ανακοίνωση του υ τύπου της υφυπουργού Εσωτερικών, που τυπικά μεν απαντάει στον συνάδελφο – δημοτικό σύμβουλο, Κώστα Γαργάλα, στην πραγματικότητα, όμως, στους 12 -με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες- δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που, εδώ και τρεις μήνες, απέχουμε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μια πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν, εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια, στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης μας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός αρμόδιου.

Αντί να απαντήσει γιατί η Διοίκηση κωφεύει προκλητικά και δεν ασκεί τον προβλεπόμενο πειθαρχικό έλεγχο κατά των υπευθύνων του Δήμου Βόλου για τη συστηματική παραβίαση του Νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει οδηγήσει στην καταρράκωσή του, μας προτρέπει να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα, σαν να πρόκειται για προσωπική αντιδικία μεταξύ πολιτών.

Είναι, όμως, προσωπικές διενέξεις οι απρόκλητες και αναίτιες ύβρεις και οι πουκισμοί σε βάρος δημοτικών συμβούλων; Είναι προσωπική διαφορά, όταν δημοτικοί σύμβουλοι παρεμποδίζονται να λάβουν το λόγο στις συνεδριάσεις; Είναι προσωπική ιδιορρυθμία, όταν αντιδρούν στη λειτουργία της δημοτικής αρχής χωρίς νόμιμες αποφάσεις;
Είναι προσωπικό καπρίτσιο, όταν καταγγέλλουν ότι οι αντιπολιτεύσεις παρεμποδίζονται στην άσκηση του θεσμικού τους ρόλου;

Φαίνεται τελικά πως τη δημοκρατική εκτροπή στην πόλη μας, που τη βλέπει και τη γνωρίζει όλη η Ελλάδα, αφού οι ντροπιαστικές σκηνές κάνουν, κατά καιρούς, τον γύρο του διαδικτύου και των πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικών δικτύων, μόνο το γραφείο τύπου της φυπουργού Εσωτερικών δεν τη βλέπει, ή θεωρεί πως δεν αφορά το Υπουργείο.

Κρατούμε, ωστόσο, το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, με τη δική του δήλωση αναγνωρίζει το αυτονόητο, την αρμοδιότητα δηλαδή του υπουργείου να «ελέγχει τις πράξεις, αλλά και τις τυχόν παραλείψεις θεσμικών οργάνων και προσώπων που υπάγονται στην αρμοδιότητά του, με βάση τις διαδικασίες που προκύπτουν από το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο και με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας».

Αμ' έπος, λοιπόν, αμ' έργον! Πάντως, μέχρι τώρα, δεν το είδαμε από τον υπουργό Εσωτερικών, που έχει την καταγγελία στα χέρια του, εδώ και τρεις μήνες.

Σε ό,τι μας αφορά, είναι προφανές ότι επιμένουμε στην πολιτική καταγγελία των 12 δημοτικών συμβούλων. Και, φυσικά, επιμένουμε στην πολιτική αποχή μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι να αποτελέσουμε το άλλοθι για κανονικοποίηση της παρακμής και πολιτική νομιμοποίηση αυτής της ιλαροτραγωδίας.

Όσο για τα τυχόν επόμενα βήματα, θα το κρίνουμε σε συνεννόηση και με τους άλλους συναδέλφους μας δημοτικούς συμβούλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση