Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αχ. Μπέος: Το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου θα επιστρέψει στον Δήμο
Αχ. Μπέος: Το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου θα επιστρέψει στον Δήμο

Αχ. Μπέος: Το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου θα επιστρέψει στον Δήμο

Η δημοτική αρχή Βόλου προτίθεται  να βρει μια συναινετική λύση για την επιστροφή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου στον , όπου ανήκει, σύμφωνα με τον  δήμαρχο  Αχ. Μπέο , κατά τη διάρκεια της σημερινής ς του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η ανατροπή της σύμβασης πώλησης, που καταρτίστηκε με το υπ' αριθμ. 6968/2005 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Βόλου Γαρυφαλλιάς Γιαννουλή – Ζέρβα, λόγω πλήρωσης διαλυτικής αίρεσης – αυτοδίκαιη επιστροφή της κυριότητας του πληθέντος ακινήτου στο Δήμο Βόλου.

Ο Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι υπάρχει διαλυτική αίρεση για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου και αφού δεν αξιοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο και πέρασε το χρονικό όριο που συμπεριλαμβάνονταν και στο συμβόλαιο και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκε η Βαμβακουργία για φοιτητικές εστίες, το οικόπεδο επιστρέφει στον Δήμο. “Πρέπει το Πανεπιστήμιο και ο Δήμος να συμβαδίζουν για κοινά θέματα και αν χρειαστούν οικόπεδο θα δώσουμε άλλο.  Το οικόπεδο είναι μέσα στον φάκελο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδριάζει την άλλη Πέμπτη θα αποφασίσει για τη ” είπε.

Επίσης επανέλαβε ότι το πρέπει να φύγει από το κέντρο της πόλης και να γίνει ένα κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και να συμπεριληφθεί στο Project που συμπεριλαμβάνεται η Λαμία, τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Βόλος. Μάλιστα πρόσθεσε ότι και η Πυροσβεστική μεταφέρεται δίπλα στον περιφερειακό καθώς έχει βρεθεί το οικόπεδο, απλά κωλυσιεργεί λόγω της κατάστασης.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης είπε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Δήμου – και δεν θα πρέπει αυτό να το επιδιώξει ο Δήμος με τον σοβαρότερο οικονομικό πνεύμονα της πόλης αλλά να βρεθεί συναινετική λύση καθώς το Πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται για οικόπεδα για να αναπτύξει φοιτητικές εστίες.   “Οι σοφότεροι να αποτρέψουν την οποιαδήποτε διένεξη καθώς η Σύγκλητος δεν ξέρουμε τι απόφαση θα πάρει” ανέφερε.

Ο Αχ. Μπέος διευκρίνισε ότι υπάρχει διάθεση για συναινετική λύση.

Στη συνέχεια  υπήρξε λεκτική ααράθεση μεταξύ του δημάρχου και του κ. Παπαδούλη για τις προθέσεις και τη στάση της Δ.Α. για πως θα χειριστεί το θέμα.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα είπε ότι η παράταξή της θα δώσει εξουσιοδότηση να χειριστεί το θέμα ο Δήμος, με την επιφύλαξη της νόμιμης διαδικασίας και να διερευνηθεί και εναλλακτική λύση γιατί όπως ανέφερε “αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και να διεκδικήσει ο Δήμος με τον προσφορότερο τρόπο την έκταση”.

Ο επικεφαλής της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας Ιασ. Αποστολάκης έκανε λόγο για πρόταση πανικού για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου με πτυχές που είναι σκοτεινές, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της  δημοτικής αρχής που δεν είχε πρόταση. “Γίνεται φαρσοκωμωδία και θέλετε κομπάρσους για αυτό το έργο και θέλετε να πάρουμε μονομερώς μια τέτοια απόφαση” ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση πόσο κάνει το οικόπεδο και θα χαθούν προθεσμίες, τονίζοντας την ανάγκη να μπει πλάνο για συγκεκριμένα οικόπεδα. Δεν έχουμε διαβεβαίωση ότι θα περάσει η πρόταση στην Διυπουργική. Πρέπει να υπάρχει επαφή με τα υπουργεία και να έχουμε διαβεβαίωση από τον κ. Τσιάρα ότι ο Βόλος θα είναι στην προέγκριση των ΣΔΙΤ” είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο Αχ. Μπέος του είπε ότι έρχεται εγκάθετος χωρίς να ακούσει, θυμίζοντας ότι το οικόπεδο που είχε επιλεγεί ήταν προσημειωμένο στο σχέδιο πόλης για ,  αφορούσε περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε παραχωρηθεί στην Ελληνική Προστασία Ανηλίκων που αντέδρασε και η δεύτερη λύση ήταν να φύγουν οι φυλακές από εκεί και να γίνει Δικαστικό Μέγαρο. “Αν εσύ ήρθες να κάνεις τον συνήγορο του δεν μας κάνεις για την πόλη κ. Αποστολάκη” είπε   και συνέχισε: ” Εδώ τοποθετείστε για τα συμφέροντα του Δήμου κι αυτό το οικόπεδο είναι περιουσία του Δήμου. Δεν το ζητάμε πίσω για τα συμφέροντα του Δήμου αλλά της πόλης. Ο δεσμεύτηκε επίσημα ότι θα πάρει τη από την διυπουργική. Από πλευράς Δήμου να υπάρξει συναινετική λύση υπέρ δικαίου, αλλά ό,τι και να γίνει το οικόπεδο θα επιστρέψει στον Δήμο Βόλου”.

Ο κ. Παπαδούλης, έκανε λόγο για διλήμματα που προκύπτουν από την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής,  με τον δήμαρχο να αντιδρά και να τον αποκαλεί αυτοφωράκια και τον κ. Παπαδούλη να ανταπαντά:  “Οι χαρακτηρισμοί όχι σε μένα γιατί ξέρω να τους επιστρέφω”.

Αφού ακολούθησε διάλογος αλληλοκατηγοριών, ο κ. Παπαδούλης πρόσθεσε ότι το οικόπεδο έχει διάφορα νομικά ζητήματα και ζήτησε από τον δήμαρχο να βρει λύση πριν προκύψουν ζητήματα,  με τον δήμαρχο να απαντά: “Είτε συναινετικά είτε όχι το οικόπεδο θα επιστραφεί στον Δήμο”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για τραγέλαφο, επισημαίνοντας ότι ενώ υπάρχουν οικόπεδα, η παράταξη αντιδρά, καθώς θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο για να γίνει Δικαστικό Μέγαρο που θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης και θα κοστίσει 2,5 φορές παραπάνω από το κανονικό.

Κλείνοντας ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε στις μειοψηφίες λέγοντας:  “προφανώς οι επικεφαλής των παρατάξεων κι ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων ό, τι έχει να κάνει με μένα προσωπικά τη δημοτική αρχή  και τις μεγάλες επιτυχίες στην πόλη βγάζουν σπυράκια γιατί δεν είχαν την ικανότητα τόσα χρόνια να τα φανταστούν. Πολύ σύντομα θα σας φτύνουν και θα νομίζετε ότι ψιχαλίζει”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση