Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » 7η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων
7η Πανελλήνια Συνάντηση  Αποφοίτων Παιδοπόλεων

7η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων

 

Στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» , στην Αγριά Βόλου

 Η φετινή ,  7η Πανελλήνια Συνάντηση  Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Ιουλίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά του Βόλου, έχει ξεχωριστή σημασία για δύο κυρίως γεγονότα.

Πρώτα – πρώτα γιατί συμπίπτει με τον εορτασμό των 10 χρόνων του Συλλόγου . Οπότε η Συνάντηση αυτή  εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων, που ήδη από την αρχή του έτους πραγματοποιούνται.

 

Το επόμενο γεγονός έχει….αθλητικό χαρακτήρα.

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν κάποια χρόνια στις Παιδο, θα αναμετρηθούν με την Μικτή Ομάδα των Παλαίμαχων των ομάδων της Μαγνησίας.

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την τελευταία, την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων, τον Ιούνιο του 2015.

Καταφτάνει πλέον η στιγμή όπου Απόφοιτοι Παιδοπόλεων, που διαμένουν όπου  της Ελλάδας ακόμη και χωρών του εξωτερικού, θα ξανασυναντηθούν!

Αναμένονται να καταφτάσουν στον Βόλο περί τους διακόσιους Απόφοιτους, συνοδευόμενοι οι περισσότεροι από μέλη της οικογένειάς τους, από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Απόφοιτοι που πλέον διαμένουν στην Κύπρο, στην  , στην Αυστραλία, στην Γερμανία και από πολλά μέρη της Ελλάδας, θα ανταμώσουν όλοι μαζί στην Μαγνησία. Πολλοί από αυτούς συνδυάζουν το αντάμωμα με τους παλιούς τους φίλους, με ολιγοήμερες διακοπές στην Μαγνησία.

Από το 2001 πραγματοποιούνται συναντήσεις των αποφοίτων των Παιδοπόλεων.  Στόχος των συναντήσεων είναι οι άνθρωποι αυτοί, που κατά τη παιδική τους ηλικία φιλοξενήθηκαν στα 54 Ιδρύματα και μοιράστηκαν κοινή ανατροφή και φροντίδα, να ξαναβρίσκονται για να μοιράζονται τη χαρά των σχέσεων που τότε δημιουργήθηκαν μεταξύ τους  και άντεξαν στο χρόνο και στην απόσταση.

Το 2001, με πρωτοβουλία της «ψυχής» και μόνιμης προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, Πάτρας Τσακίρη –Χατζηαγγέλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» στην Αγριά.

Οι απόφοιτοι βρέθηκαν πραγματικά προ μεγάλων εκπληκτικών απροόπτων αλλά και πολύ συγκινητικών και συναισθηματικών στιγμών! Και τούτο γιατί συνάντησαν και αντίκρισαν απέναντί τους πρόσωπα, συντρόφους, φίλους και φίλες, συμμαθητές και συμμαθήτριες από τα παλιά, μετά από 40, 45 και 50 ακόμη χρόνια!

Οι απόφοιτοι των Παιδοπόλεων στην συνάντησης του 2001 και αργότερα του 2003 πάλι στο Βόλο,  επικοινώνησαν  με φίλους, ορισμένους απ' τους οποίους είχαν να συναντήσουν ακόμα τότε που είχαν χωρίσει το 1950, σε ηλικία 10 ετών (Παιδόπολη Λάρισας), με άλλους την ηλικία των 14 ετών, το 1954 (Παιδόπολη Φιλιππιάδας) και με άλλους το 1960, είκοσι ετών περίπου (Παιδόπολη Αγίου Δημητρίου και Ωραιοκάστρου ς).

 Οι συναντήσεις των αποφοίτων των Παιδοπόλεων συνεχιστήκαν και το 2005 αλλά και το καλοκαίρι του 2007, τότε που αποφασίστηκε και η ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Οι προηγούμενες συναντήσεις είχαν ως βασικό στόχο το αντάμωμα και την επανασύνδεση των αποφοίτων των Παιδοπόλεων. Στο πρόγραμμα τους συμπεριλάμβαναν εκδρομές, συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία»  και διασκέδαση (φαγητό, χορός). Μέσα από αυτές τις συναντήσεις ενισχύθηκε η προσδοκία ς ενός συλλόγου, ξεκίνησε η καταγραφή των μελών του  δημιουργήθηκαν νέοι δεσμοί και καταγράφηκαν σκέψεις και προτάσεις για την λειτουργία του.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2007, συμπληρώνει εφέτος τα 10 χρόνια συνεχούς και έντονης λειτουργίας του, έχοντας μια αξιόλογη πορεία στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας δράσεις, υλοποιώντας πλήρως τους ιδρυτικούς του σκοπούς.

Σκοπός της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Αποφοίτων Παιδοπόλεων που θα γίνει, μετά από απαίτηση των Αποφοίτων στον χώρο της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά Βόλου, το Σάββατο 1 Ιουλίου , εκτός από την ενίσχυση των σχέσεων που δημιουργήθηκαν και άντεξαν στο χρόνο έως σήμερα, είναι και ο κοινός γιορτασμός των 10 χρόνων του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, οι δράσεις του και η του με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Καθοριστικό ρόλο και πάλι, για την επιτυχία της συνάντησης, θα παίξει το ενδιαφέρον των αποφοίτων που διαμένουν στον Βόλο. Αυτοί κυρίως θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς ώστε παλιοί φίλοι τους να ξεκινήσουν από κάθε γωνιά της γης, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, και να έλθουν στον Βόλο.

Ξεχωριστός και για πρώτη φορά πραγματοποιούμενος σκοπός, τούτη τη φορά,   αποτελεί και ο προγραμματισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας των παλαίμαχων.

Οι Παιδο στην πενηντάχρονη σχεδόν πλήρη λειτουργία τους, ανέδειξαν ποδοσφαιριστές με πανελλήνια ακτινοβολία, που στελέχωσαν τις μεγάλες ομάδες του Κέντρου, αλλά και την Εθνική  Ομάδα, όπως ο Τάκης Λουκανίδης,  ο  Γιάννης Γκαϊτατζής,  ο  Νίκος Βαμβακούλας, ο  Κώστας Μαυρίδης,  ο  Δημήτρης Ζάμπας,  ο  Μανώλης Χανταμπάκης και σε πολλοί άλλοι που αγωνίστηκαν  σε χαμηλότερο επίπεδο.

Ποδοσφαιριστές από την Παιδόπολη «Αγία Σοφία», όπως ο Ηρακλής Λέλης, ο Γιώργος Ζαμπίτογλου, ο Κώστας Ντίνου, ο Κοσμάς Παπαδήμος και πολλοί άλλοι, αγωνίστηκαν σε ομάδες της περιοχής  και τ θα συναντήσουν με συμπαίκτες τους στην Νίκη Βόλου, στον Ολυμπιακό, στον Θησέα και σε άλλες ομάδες της τοπικής Ε.Π.Σ.Θ.

Η Παιδόπολη «Αγία Σοφία» της Αγριάς, για πολλά χρόνια υπήρξε ο βασικός τροφοδότης με ικανούς της ομάδας του Θησέα Αγριάς.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Καλούνται οι  φίλοι του ποδοσφαίρου, οι παλιοί συν των παλαίμαχων, αλλά και οι φίλοι των παιδοπολιτών, να προσέλθουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια επανασύνδεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η κύρια συνάντηση όλων των Αποφοίτων, θα είναι στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά, όπου έχει προγραμματιστεί υποδοχή, επαναφορά αναμνήσεων, φαγητό  και γλέντι με ορχήστρα ποικίλης μουσικής.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» στην Αγριά, κατόπιν θετικής αντιμετώπισης από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος,  έχει φροντίσει και την  οργάνωση της 7ης Συνάντησης με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε οι Απόφοιτοι που θα φτάσουν στην περιοχή μας από πολλές χώρες του κόσμου και από όλη την Ελλάδα, να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές και να επιστρέψουν στα σπίτια τους γεμάτοι θετικές εντυπώσεις από τον τόπο .

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση