Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Tο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Βόλο
Tο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Βόλο

Tο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Βόλο

Με  εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 15 και 16 Σεπτεμβρίου το 43ο Φεστιβάλ του ΚΝΕ Οδηγητή   στην Πλατεία Ρήγα ου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα τα μέλη της ΚΝΕ Μαγνησίας Εύη Ξεκαλάκη και Γιάννης Μπράτσος, απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.  «Καλούμε να έρθουν στις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ όλοι οι νέοι και οι νέες που μαζί τους συναντηθήκαμε στους αγώνες στο εργατικό αλλά και στο φοιτητικό και το ικό κίνημα. Που συζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Να έρθουν όσοι αγωνιούν, προβληματίζονται, ψάχνουν για διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, φασισμό. Όλοι, που μπορεί σήμερα να διστάζουν αλλά έχουν κάθε συμφέρον να ακούσουν, να μάθουν και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για μια νέα, καλύτερη , το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ του καπιταλισμού που σαπίζει και του νέου κόσμου, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.
Ειδικά φέτος, που το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να έρθει σε επαφή η νεολαία με αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν  την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Άρπα Κόλα», συναυλία με την Κατερίνα Θεοχάρη, Stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και στο Μαθητικό στέκι Μουσικό – αφηγηματικό «Να μην πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκαιο», παραδοσιακό γλέντι – μουσικό δι στην .

Επίσης θα υπάρχει Στέκι Δημοτικού – Γυμνασίου με περιήγηση στους χώρους του , επιδαπέδιο παιχνίδι για τον πόλεμο, παιχνίδι «Οι Νερουλάδες», παιδότοπος κ.ά.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μ. Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί σε τραγούδια της ΕΣΣΔ, στις 21.45 ομιλία από τον Θοδ. Χιώνη μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μεγάλη συναυλία με την Γιώτα Νέγκα και στο μαθητικό στέκι θα γίνει παρουσίαση εργασίας για το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΣΣΔ. Μετά το έλος της συναυλίας στη λαϊκή σκηνή θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Τέλος στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής κι έκθεση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση