Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Δύο νέα έργα προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ για την πόλη του Βόλου
Δύο νέα έργα προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ για την πόλη του Βόλου

Δύο νέα έργα προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ για την πόλη του Βόλου

-Οδογέφυρα στον Ξηριά

«Σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείου Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της «Κίτρινης Αποθήκης».
Πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει σε ένα προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένα έργο χρήσιμο για την κοινωνία του Βόλου, το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει πυρήνα καινοτόμας δραστηριότητας.

Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζουμε την εγκατάσταση και λειτουργία του «Τεχνόπολις Ιάσων» ενός κέντρου επιχειρηματικής καινοτομίας, τεχνολογίας και διεπιστημονικής έρευνας.

Συνεργαζόμαστε με τον Πρύτανη κ. Πετράκο και με την κ. Βλαζάκη τη γεν. γραμματέα Υπ. Πολιτισμού. Σήμερα μαζί μας στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στο Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο κ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

 

Νέα γέφυρα στη Λάμια

Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η οδογέφυρα στον Ξηριά, στη περιοχή Λάμια μέσα στην πόλη στο ύψος της Λαχαναγοράς, που είχε γκρεμιστεί λόγω παλαιότητας.

Με συντονισμένες προσπάθειες με τη δημοτική αρχή  ωρίμασε το έργο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί το έργο αυτό καθώς σε συνεννόηση με τον υπουργό κ. Χαρίτση το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με το έργο αυτό προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ λύνουμε ένα τεράστιο πρόβλημα προσπελασιμότητας, ασφαλούς διέλευσης του Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς και παράλληλα ενώνουμε τις δυο περιοχές.

Ωφέλιμο έργο αποδείχτηκε το αντιπλημμυρικό του Ξηριά. Η μεγάλη χρησιμότητα του έργου φάνηκε στην περίοδο των έντονων πλημμυρικών φαινομένων κατά την οποία το έργο λειτούργησε ευεργετικά για την πόλη του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση