Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης o Δήμος Bόλου
Στη  διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης o Δήμος Bόλου

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης o Δήμος Bόλου

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με επιτυχί στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης, στην Αυστρί (Ferien 2016), από 14 έως 17 Ιανουαρίου 2016. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το VOLOS PELION IT'S TRUE, συμμετείχε ως συνεκθέτης Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη η οποία προσελκύει πλήθος κόσμου, ετησίως πάνω από 150.000 άτομα. Το γεγονός αυτό την καθιστά βαρόμετρο για την πορεία της νέας τουριστικής χρονιάς.

Συνολικά συμμετείχαν 70 χώρες με 700 εκθέτες παρουσιάζοντας προορισμούς διακοπών. Κορυφαία η ελληνική παρουσία. Η Ελλάδα διαφαίνεται ότι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή της Μαγνησίας, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε κρατήσεις. Αισιόδοξα μηνύματα δόθηκαν από πλευράς τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές συνεργασίας για το έτος 2016.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς φορείς, επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προγραμματίζονται δράσεις που θα ενισχύσουν το ήδη αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με που διενήργησε το Ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας Verkehrsburo–Ruefa, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης από την Διευθύνουσα κα. Helga Freund η επιθυμία των ερωτηθέντων, για την πραγματοποίηση διακοπών στην Ελλάδα, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται σε 90%, ενώ ποσοστό πάνω από 46% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περισσότερο από μια φορά τον χρόνο.

Αυξητική τάση παρουσιάζεται στα δια πόλεων (44%), ενώ σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το 2016. Η διάρκεια εξαρτάται από το είδος των διακοπών, καθώς η παραμονή για στη θάλασσα είναι από 4 έως 7 ημέρες, ενώ για τα δια πόλεων (city trips) και Wellness, ο χρόνος παραμονής φθάνει στις 3 ημέρες.

Τη θεσσαλική συμμετοχή και παρουσία στη φετινή έκθεση πλαισίωναν εκτός του Δήμου Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Σκιάθου, επιχειρηματίες και τουριστικοί φορείς της περιποχής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών μέσω πολυμέσων, στο χώρο δε του ελληνικού περιπτέρου το οποίου παρουσίασε μεγάλη επισκεψιμότητα πραγματοποιούταν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.

ήμο Βόλου εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & ς Ανάπτυξης, Κατερίνα Ρηγούλια.

BIENNH

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση