Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Βόλος: Κλειστή η εμπορική αγορά την Κυριακή 3 Μαΐου
Βόλος: Κλειστή η εμπορική αγορά την Κυριακή 3 Μαΐου

Βόλος: Κλειστή η εμπορική αγορά την Κυριακή 3 Μαΐου

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία  την Κυριακή 3 Μαΐου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου).  Στην απόφαση αυτή κατέληξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά την ερχόμενη Κυριακή, τελικά συνέκλινε όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το σκεπτικό της απόφασης είναι το εξής:

  1. Το Σάββατο για πολλούς καταναλωτές είναι μη εργάσιμη μέρα και αρκετοί θα συνδυάσουν την της Πρωτομαγιάς με το Σ/Κ για 3ήμερο απόδρασης.
  1. Οι καταναλωτές -επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν το Σάββατο για τις όποιες αγορές τους καθώς η αγορά θα λειτουργεί κανονικά
  1. Την Κυριακή 3 Μαΐου δεν προβλέπεται έλευση κρουαζιερόπλοιου.
  1. Θέση είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς δεν προσφέρουν ούτε στην κατανάλωση ούτε στις επιχειρήσεις. Επίσης αναμένεται η ψήφιση του Νόμου που θα επαναφέρει την της Κυριακής (εκτός  Κυριακής των Χριστουγέννων).

Η ίδια απόφαση, να προταθεί να είναι κλειστά τα καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλία, την Κυριακή 3 Μαΐου, λήφθηκε ομόφωνα και στην διευρυμένη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φαρκαδώνα, με τη συμμετοχή όλων των Θεσσαλικών Εμπορικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία –κατά τα ειωθότα- θα καθοριστεί ως με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά το Σάββατο, 2 Μαΐου.  Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση