Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ένσταση του ΤΕΕ στην επιτροπή διαβούλευσης για κυκλικούς κόμβους και πάρκινγκ στην «Νίκη»
Ένσταση του ΤΕΕ στην επιτροπή διαβούλευσης για κυκλικούς κόμβους και πάρκινγκ στην «Νίκη»

Ένσταση του ΤΕΕ στην επιτροπή διαβούλευσης για κυκλικούς κόμβους και πάρκινγκ στην «Νίκη»

Ένσταση εξέφρασε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, για το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ -2020, για κυκλικούς κόμβους και πάρκινγκ στην «Νίκη».

Στη συνεδρίαση που πρποηδρευε ο εκτελών δημάρχου Θάνος Θεοδώρου μετείχαν μόλις έξι φορείς από τους 40 που προσκλήθηκαν και ενός δημοτικού συμβούλου, ενώ συμμετείχαν ο προγραμματισμού Αποστ. Ζαρκάδας – Βεργής και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Στέλιος .

Οι εκπρόσωποι των φορέων που παραβρέθηκαν ήταν η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης, του Ιατρικού Συλλόγου Ευθύμιθος Τσάμης, ο εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθαν. Λιάτσικας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Ματσιώλης και ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος,ενώ παραβρέθηκε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ο εκτελών δημάρχου αναφέρθηκε στις 10 παρεμβάσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου και κάλεσε τους φορείς να τοποθετηθούν, ενώ ο Γ.Γ. του Δήμου τόνισε ότι μπορούν να ενταχθούν και άλλα έργα όπως το Μουσείο Αργούς, το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, το Εκθεσιακό Κέντρο κλπ., είτε από τα υπόλοιπα των αστικών παρεμβάσεων, είτε με ένταξη στο νέο ΣΕΣ.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα εκτίμησε ότι η συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου παίρνει μικρό κομμάτι από τη φιλοσοφία του προγράμματος, ενώ για την κατεδάφιση του κτιρίου του Υγειονομικού, ώστε να αναδειχτεί το κτίριο Σπίπερ, είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει νομικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Το ΤΕΕ διαφωνεί με τη ανοιχτού χώρου στάθμευσης στον πρώην κινηματογράφο «Νίκη», πρόταση που είναι παρωχημένη. Επίσης, τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, ίσως είναι κίνδυνος», τόνισε και πρότεινε να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για το κυκλοφοριακό.

Ο κα Καπούλα τόνισε ότι το ΤΕΕ ευελπιστεί στη ενός σύγχρονου δικτύου ποδηλατόδρομων, ενώ ανέφερε ότι συμφωνεί με τη μελέτη για το Δημοτικό Θέατρο και ότι κινείται στο σωστό δρόμο.

Απαντώντας ο Γ.Γ. του Δήμου τόνισε ότι ο πρώην «Νίκη» πρέπει να κατεδαφιστεί γιατί είναι εστία μόλυνσης, ενώ τόνισε ότι μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει παιδική χαρά αντί για χώρο στάθμευσης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης τόνισε ότι στο Βόλο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την αέρια και τόνισε ότι ο Σύλλογος πρότεινε την προμήθεια 50-6 μετρητών που θα τοποθετηθούν στο Π.Σ., γιατί από τις μετρήσεις εξαρτάται η λήψη μέτρων.

Απαντώντας ο γενικός διευθυντής του Δήμου Στάθης Νικηφόρου ανέφερε ότι ο Δήμος θα εξετάσει την προμήθεια οργάνων μέτρησης από τομεακά προγράμματα.

Ο κ. Τσάμης ζήτησε αλλαγή της ώρας συνεδριάσεων της επιτροπής διαβούλευσης, γιατί απουσιάζουν πολλοί φορείς και χάνονται πολύτιμες γνώμες και τελικά ο Θ. Θεοδώρου συμφώνησε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει απόγευμα Τετάρτης.

Τέλος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου χαρακτήρισε ευτυχές το γεγονός ότι απομακρύνονται οι απόψεις που ανέφεραν ότι το Δημοτικό Θέατρο πρέπει να κατεδαφιστεί και θα ανακαινιστεί.

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Κώστας Ματσιώλης, έδωσε έμφαση στην επέκταση του πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και ποδηλατοδρόμων, λέγοντας ότι ο Βόλος έχει ζήτημα με το νέφος. Επίσης πρότεινε να δοθεί προσοχή σε άλλες αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων για μεταφορά τους εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις και πρότεινε στο Δήμο να εξετάσει τη λειτουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στην ΑΝΕΒΟ.

Για πλήρη απαξίωση της επιτροπής διαβούλευσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος, που χαρακτήρισε λυπηρό να παραβρίσκονται 10 άνθρωποι και ζήτησε να βρεθεί τρόπος για να παραβρίσκονται.

Κλείνοντας ο Απ. Ζαρκάδας – Βεργής ζήτησε ο κάθε φορέας να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί δεν βρίσκεται στη συνεδρίαση και τόνισε ότι η πόλη έχει ανάγκη αυτές τις παρεμβάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση