Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά»
Παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά»

Παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά» του συγγραφέα και δημότη Νικολάου Μπανταβάνου, την 3 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού καταστήματος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών.

Την διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το βιβλίο προλόγισε η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή. Ο δήμαρχος Δημήτρης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους επισήμανε τα εξής: «Το ιστορικό παρελθόν ενός τόπου αποτελεί αστείρευτη πηγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και πολύτιμο σύμβουλο στο πλευρό του ανθρώπου, ώστε να στηρίζει και να θεμελιώνει σε αυτό το παρόν του αλλά και το μέλλον του. Με την ιστορική γνώση διατηρούνται ανεξίτηλες στη μνήμη του ανθρώπου τόσο η ιδιοσυγκρασία του όσο και η εθνική του ταυτότητα. Σύμφωνα με το Γάλλο φιλόσοφο και ιστορικό Ερνέστο Ρενάν «οι αληθινοί άνθρωποι της προόδου είναι αυτοί που τρέφουν ένα βαθύ σεβασμό στο παρελθόν» και το παρελθόν της Ελλάδας απαιτεί και «φωνάζει» για τον σεβασμό που του αρμόζει.

Η καταγραφή ιστορίας του Αγίου Γεωργίου, της «Μικράς Φεράς» όπως ονομαζόταν τον 4ο αι. π.Χ. ο οικισμός της αρχαίας Θεσσαλικής πόλης Φερές (Φεραί) και η παρουσίασή του στις σελίδες του παρόντος έργου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποτελεί για όλους μας τιμή και πρόκληση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νικόλαο Μπανταβάνο για το σημαντικό του έργο καθώς με την πένα του συμβάλλει σημαντικά στην διάδοση και διαιώνιση της τοπικής ιστορίας. Όλο και περισσότερο είναι αναγκαία τέτοιου είδους βιβλία, για να αναδείξουν την πορεία ενός τόπου μέσα από το πέρασμα των χρόνων καθώς και την εξέλιξη τους, τόσο την πολιτιστική, όσο την κοινωνική και την οικονομική.»

Με μεγάλη συγκίνηση ο Νικόλαος Μπανταβάνος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: “είμαι πολύ ευτυχής που μετά από τόσα χρόνια κατάφερα να ολοκληρώσω μέσα σε ένα βιβλίο όλη την για το χωριό, σύμβολο παράδοσης για τη νέα γενιά.”

Στην παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. , ο περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Κίτσιος, ο του Αγίου Γεωργίου Φερών Δημήτριος Πρασσάς, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Τρ. Γκογκινούδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρ. Παπαρούνας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ιωάννης Κορώνας, ο πρόεδρος Θανάσης Βλάχος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Αθ. Νασιάκος, οι Δ.Σ. Ευάγγ. Γιαννακός, Λάμπρος Κορώνας, Τρ. Παπαϊωάννου, οι πρώην κοινοτάρχες Αγίου Γεωργίου & Ριζομύλου Γ. Δελημήτρος & Γ. Εγγλέζος, αντίστοιχα, ο πρώην Δ.Σ. Φερών Ν. Παπαχρήστος και αρκετοί δημότες του Αγίου Γεωργίου Φερών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS CAMERA

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση