Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Βελτίωση προγραμμάτων λειτουργίας Φωτεινών Σηματοδοτών
Βελτίωση προγραμμάτων λειτουργίας Φωτεινών Σηματοδοτών

Βελτίωση προγραμμάτων λειτουργίας Φωτεινών Σηματοδοτών

Προτεραιότητες ορίστηκαν για την αλλαγή των προγραμμάτων λειτουργίας σε διάφορους κόμβους της πόλης του Βόλου, για την βελτίωση των συνθηκών τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

Η Φωτεινή Σηματοδότηση είναι Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει την ευθύνη της ρύθμισης της λειτουργίας, της συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών σε ολόκληρο το Δήμο Βόλου.

Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αθ. Σταυρίδη, με το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης της Τεχνικής Υπηρεσίας και το Τμήμα και Συγκοινωνιών της Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας, εντοπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι χρόνοι λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους.

Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης θα προχωρήσει στην αλλαγή των προγραμμάτων λειτουργίας στους παρακάτω κόμβους:
1) ΠΟΛΥΜΕΡΗ-ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, 2) ΠΟΛΥΜΕΡΗ-Φ.ΙΩΑΝΝΟΥ, 3) Γ. ΔΗΜΟΥ-ΒΛΑΧΑΒΑ στο Βόλο και 4) Λ.ΕΙΡΗΝΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Ν.Ιωνία

Στα νέα προγράμματα που θα εφαρμοστούν έγινε προσπάθεια αύξησης του χρόνου της πράσινης ένδειξης στις κύριες κινήσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων στους κύριους άξονες κυκλοφορίας.

Ειδικότερα:

  • Στον κόμβο Πολυμέρη-Αθανασάκη εντάχθηκε στο πρόγραμμα λειτουργίας του κόμβου παλλόμενη αριστερή παλλόμενη κίνηση πρός την Αθανασάκη με πορτοκαλί ένδειξη (ευθύνη οδηγού οχήματος), για τα με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης για την διευκόλυνση της πρόσβασης τους στα επείγοντα του Νοσοκομείου.

-Στον κόμβο Πολυμέρη- Φ.Ιωάννου εντάχθηκαν αριστερές παλλόμενες κινήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις της Φ. Ιωάννου με πορτοκαλί ένδειξη (ευθύνη οδηγού οχήματος), στις κύριες κινήσεις της οδού Πολυμέρη.

  • Στον κόμβο Γ. Δήμου – Βλαχάβα θα λειτουργήσουν δύο εναλλακτικά προγράμματα, το πρώτο στην αρχή και το τέλος του σχολικού ωραρίου δηλ. 07.30-09.00 και 12.00-14.30, το οποίο θα παρέχει περισσότερο χρόνο στις πεζοδιαβάσεις και ένα δεύτερο τις υπόλοιπες ώρες δίνοντας μεγαλύτερο χρόνο στην πράσινη ένδειξη των οχημάτων στις κύριες κινήσεις.
  • Στον κόμβο Λ. Ειρήνης -Δημοκρατίας έγινε αναπροσαρμογή του προγράμματος δίνοντας μεγαλύτερο χρόνο πράσινης ένδειξης στις κινήσεις της Λ. Ειρήνης.

Ο Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε ότι είναι η αρχή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πεζοί και οι οδηγοί στην πόλη μας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές εφόσον ελεγχθεί το από τη βελτίωση ή όχι της κυκλοφορίας. Η προσπάθεια βελτίωσης θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους κόμβους του Δήμου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση