Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Βελτίωση υποδομών ύδρευσης στον οικισμό Πύθου στο παλαιό Τρίκερι
Βελτίωση υποδομών ύδρευσης στον οικισμό Πύθου στο παλαιό Τρίκερι

Βελτίωση υποδομών ύδρευσης στον οικισμό Πύθου στο παλαιό Τρίκερι

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΘΟΥ ΝΗΣΙ ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ», προϋπολογισμού .000 ευρώ με κύριο του έργου το δήμο Νοτίου Πηλίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. και αφορά στη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του νησιού Παλαιό και ειδικότερα του οικισμού Πύθου.

Πρόκειται για υποδομή ύδρευσης και ειδικότερα σε επέκταση αγωγού ύδρευσης, ο οποίος προβλέπεται να έχει αφετηρία την κεντρική δεξαμενή της Νήσου Παλαιού Τρικερίου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και να καταλήγει στον οικισμό του Πύθου. Προβλέπονται εγκατάστασης υπόγειου δικτύου ύδρευσης, αγωγού PE 10 atm, διαμέτρου Φ90 και συνολικού μήκους 1. μέτρων.

Η επέκταση του αγωγού ύδρευσης από την υφιστάμενη δεξαμενή της Νήσου Παλαιού Τρικερίου έως τον οικισμό του Πύθου, θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών του οικισμού, δεδομένου ότι η έλλειψη πηγαίου νερού νησί Παλαιού Τρικερίου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Κατ’ επέκταση, η υδροδότηση του οικισμού θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού, δίνοντας ώθηση στην της Νήσου Παλαιού Τρικερίου, καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 

Σε του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας σημείωσε τα εξής: “Συμβάλλουμε στην επίλυση ενός προβλήματος σημαντικού στο νησί του Παλαιού Τρικερίου που είναι η έλλειψη πηγαίου νερού. Με αυτό το έργο βελτιώνουμε την υδροδότηση του οικισμού του Πύθου”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζητούν άμεση στήριξη αγροτών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον αγροδιατροφικό τομέα - https://t.co/4HqwWib6OA -

  • Πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να «βοηθήσουν» άθελά τους στην εξάπλωση της πανδημίας… - https://t.co/Wca698eNoj -

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

"Αλιεύοντας" την είδηση