Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Βελτιώνει το υδρευτικό δίκτυο στην Σκόπελο η περιφέρεια Θεσσαλίας
Βελτιώνει το υδρευτικό δίκτυο στην Σκόπελο η περιφέρεια Θεσσαλίας

Βελτιώνει το υδρευτικό δίκτυο στην Σκόπελο η περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης του έργου «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης δήμου Σκοπέλου» αρχικού προϋπολογισμού 233.000 ευρώ. Κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

Το συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάσσεται στο ΟΣΑΝ Σκοπέλου και αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου, και ειδικότερα στην αντικατάσταση δικτύων διανομής ύδρευσης σε δύο δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου.

Κατασκευάζονται, 1.660 μ. αγωγού στις περιοχές «Τσίπη» και «Πατούνι» του οικισμού Γλώσσας Σκοπέλου και 430 μ. αγωγού στις περιοχές «Σοφαδάκια» & « Παπαμελετίου» – «Γυφτόρεμμα» στη χώρα Σκοπέλου.

Η αντικατάσταση των αγωγών αυτών θεωρείται επιβεβλημένη καθώς έχουν ξεπεράσει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής τους, εμφανίζοντας σημάδια φθοράς και διαρροές, εξαιτίας του ακατάλληλου υλικού κατασκευής μερικών από αυτούς, αλλά και εξαιτίας της «άναρχης» όδευσής τους μέσω ιδιοκτησιών και εκτός δρόμων δημόσιας χρήσης.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, θα συμβάλουν στον περιορισμό των απωλειών, στην εξοικονόμηση και στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, του Δήμου Σκοπέλου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με το συγκεκριμένο συνολικού προϋπολογισμού 233.000 ευρώ  επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παραμένουμε ως αιρετή Περιφέρεια προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι η κατασκευή έργων που συμβάλλουν στην του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση