Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Βελτιωμένη η κατάσταση στο κυνοκομείο αλλά με προβλήματα σίτισης στα αδέσποτα
Βελτιωμένη η κατάσταση στο κυνοκομείο αλλά με προβλήματα σίτισης στα αδέσποτα

Βελτιωμένη η κατάσταση στο κυνοκομείο αλλά με προβλήματα σίτισης στα αδέσποτα

H αυτοψίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, που έγινε προχθές Δευτέρα στο καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές κοινοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Βόλου.

Στην έκεθση επισημαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στο θέμα της σίτισης και στα στοιχεία των άρρωστων σκυλιών, αλλά διαπιστώνονται και σημάδια βελτίωσης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νίκο Λιάνο, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι στο καταφύγιο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 52 σκύλοι, αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με το καλοκαίρι που ήταν ο διπλάσιος. Ο προϊστάμενος ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί δύο φορές τα βιβλία του καταφυγίου, ενώ θα γίνει και τρίτος έλεγχος ώστε να διορθωθούν και ο τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη σωστή τήρηση των καρτελών των ζώων .

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο ότι υπάρχουν ελλιπή στοιχεία ως προς τα άρρωστα ζώα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Λιάνος, οι κτηνίατροι που διενήργησαν την αυτοψία διαπίστωσαν ότι η κατάσταση σε ότι αφορά στην του καταφυγίου και κυρίως του χώρου που φυλάσσεται η ξηρά τροφή των ζώων, έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς δεν βρέθηκαν περιττώματα τρωκτικών, γεγονός που δείχνει ότι λειτουργεί σωστά το μυοκτονιών και έχουν τοποθετηθεί περισσότερες παγίδες στο χώρο.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στην περιοχή εκτός του καταφυγίου, μετά από υπόδειξη τριών μελών φιλοζωικών οργανώσεων, που ήταν παρόντα στην αυτοψία, βρέθηκαν δύο νεκρά ζώα, το ένα από τα οποία σε προχωρημένη σήψη, καθώς και υπολείμματα σκελετού σκύλου.

Τέλος, ο κ. Λιάνος τόνισε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σχετικά με τη των ζώων, διότι αν και είναι βελτιωμένη η εικόνα τους, εξακολουθούν να δείχνουν εμφανώς υποσιτισμένα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση