Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο
Συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο

Συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Ναύπλιο

Στις 3-5 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο η 6η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με βασικό θέμα «Ναύπλιο 2016. Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στραμμένο στο της ς».

Τα θέματα που έλα χ και συζητήθηκαν αφορούσαν το Ελληνογερμανικό Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προοπτικές του για την και τις πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, παράλληλες συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έγκριση της τελικής Διακήρυξης από τις Κεντρικές Ενώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών και τις προοπτικές για το 7ο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και μέλος της , Νασίκας Δημήτριος συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Δήμος και Επιχειρείν» και σε συζητήσεις για εμβάθυνση και δημιουργία αδελφοποιήσεων μεταξύ γερμανικών και ελληνικών Δήμων.

Επιπλέον, συμμετείχε σε παράλληλο πρόγραμμα με συζητήσεις εργασίας και θέματα «Κοινωνική οικονομία και αει περιφερειακή ανάπτυξη», «Ο επιχειρηματίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και «Ενέργεια και πολλά άλλα. Έξυπνες και νησιά».

Επισκέφθηκε, επίσης, κοινωνικούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής στα πλαίσια της αξιοποίησης γεωργικών προϊόντων, οι οποίοι των ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά τους, τη δραστηριότητα τους και τα προϊόντα που παράγουν στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για την συνδιάσκεψη: «Ενημερωθήκαμε για νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία και προγράμματα καθώς και για τις συνεργασίες Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων, οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των ακολουθούμενων πρακτικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στη Συνέλευση απεύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτριος Κωστούρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Peter Schoof, ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο και Ελλάδας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γεώργιος Πατούλης, ο έπαρχος του Σβέμπις Χαλ, Gerhard Bauer και ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός και εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Hans-JoachimFuchtel.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση