Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Στο 2nd CITY CONNECT: FORUM του δικτύου πόλεων για την ανάπτυξη συμμετείχε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Στο 2nd CITY CONNECT: FORUM του δικτύου πόλεων για την ανάπτυξη συμμετείχε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο 2nd CITY CONNECT: FORUM του δικτύου πόλεων για την ανάπτυξη συμμετείχε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

 

 

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το 2nd CITY CONNECT:  FORUM από το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη, Δ.Ε.Π.Α, στο Ξενοδοχείο “Wyndham Grand Athens” στις 09.00 π.μ.

Στο συνέδριο συμμετείχε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου,   ασίκας Δημήτριος, καθώς αφορούσε θέματα σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως το νέο θεσμικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων. Μαζί του παρευρέθηκαν η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Αποστολία Κατσιούρα και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, Λεωνίδας Λάβδας, εφόσον τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν άμεση σχέση με το αντικείμενο των εργασιών της Υπηρεσίας τους.

Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.ΑΝ. ιδρύθηκε το έτος 2015 με πρωτοβουλία οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα. Ο Ρήγα Φεραίου συμμετέχει από το 2015 και ο δήμαρχος,  Δημήτριος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Με γνώμονα το όφελος του Δήμου και των δημοτών, συμμετέχουμε ενεργά στη Ν προκειμένου να επιτύχουμε οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση των υποδομών και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των αναγκών της Τοπικής μας Κοινωνίας μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που πηγάζουν από διαδημοτικές συνεργασίες».

Στον συνέδριο χαιρετισμό απεύθυναν ο  Βασίλειος Κουτσιώρος, γενικός διευθυντής της Ν,  εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Εκπρόσωποι Φορέων και ο  Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήμαρχος ς, πρόεδρος της Δ.Ε.Π.ΑΝ.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα σε δύο ενότητες.

Κατά την πρώτη ενότητα με θέμα «Το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο περί Δημοσίων Συμβάσεων» συμμετείχαν οι ομιλητές:1) Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο περί Δημοσίων Συμβάσεων», 2) ο κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Έργων, με θέμα «Ν. 4412/2016: Κύριες μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων», 3) ο κ. Κωνσταντίνος Καλέργης, Μηχανικός – Μελετητής, του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών Γραφείων Μελετών, με θέμα «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις: μελετητικές και συναφείς συμβουλευτικές υπηρεσίες» και 4) ο κ. Θανάσης Παζαρλόγλου, Οικονομολόγος, Μόνιμος Υπάλληλος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Ωραιοκάστρου, με θέμα «Ορθή διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων προμηθειών και παροχής υπηρεσιών».

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Παρουσίαση Καλών Πρακτικών στους ΟΤΑ» παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα: 1) «SMARTOTA», από τον  Γιώργο Βερνάρδο, επιστήμονα Πληροφορικής με εξειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών,  «ERGOTA», από την  Μαρία Μάρκου, επιστήμονα Πληροφορικής με εξειδίκευση στην Ανάπτυξη Λογισμικού,   «Κάστρο Αρχαίας Μελίβοιας: Οι νέοι στα βήματα του Βασιλιά Φιλοκτήτη», από τον Αντώνη Γκουντάρα, δήμαρχο Αγιάς Ν. Λάρισας και Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την πόλη της ς: Από την ιδέα στην πράξη και η δυναμική της ολοκληρωμένης προσέγγισης», από τον Δημήτρη Καραμπατζάκη, αναπληρωτή δημάρχου, αντιδήμαρχο Τουρισμού, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Δράμας και τον Εμμανουήλ Κουτουλάκη, χωροτάκτη-περιφερειολόγο, ερευνητή ,διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς, συντονιστή ερευνών-Εργαστήριο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση