Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Παρουσίαση λεξικού Αρωμανικής (Βλάχικης) γλώσσας της Κούλας Λέντζιου-Τρίκου
Παρουσίαση λεξικού Αρωμανικής (Βλάχικης) γλώσσας της Κούλας Λέντζιου-Τρίκου

Παρουσίαση λεξικού Αρωμανικής (Βλάχικης) γλώσσας της Κούλας Λέντζιου-Τρίκου

 

            Την Κυρική 4 Δεκεμβρίου κι ώρα 10.30. π.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο ήγα Φεραίου και ο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ» των βλαχόφωνων Ελλήνων των  Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου , της ς Κούλας Λέντζιου-Τρίκου.

Το βιβλίο παρουσίασε ο   Ιωάννης Κογκούλης, καθηγητής της Θεος Σχολής , καταγόμενος από το Βελεστίνο.

Τη συγγραφέα και τον καθηγητή καλωσόρισαν ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας.

Ο δήμαρχος  Δήμου Ρήγα Φεραίου  Νασίκας Στ. Δημήτριος, αναφέρθηκε «Είναι σημαντικό για τον καθένα να τιμά και να εξελίσσει την παράδοση του. Ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας συμπληρώνει 40 χρόνια πολιτιστικής δράσης και σήμερα η Κούλα Λέντζιου-Τρίκου και ο καθηγητής, Ιωάννης Κογκούλης βρίσκονται κοντά μας για να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στη διατήρηση της παράδοσης μέσω της μετάδοσης της γνώσης τόσο της ς όσο και της ιστορίας»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Παπατόλιας Γεώργιος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γεώργιος Αλεξίου, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και μέλη του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση