Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Μεγάλη συμμετοχή στην δράση του ΚΕΠ Υγείας δήμου Ρήγα Φεραίου
Μεγάλη συμμετοχή στην δράση του ΚΕΠ Υγείας δήμου Ρήγα Φεραίου

Μεγάλη συμμετοχή στην δράση του ΚΕΠ Υγείας δήμου Ρήγα Φεραίου

Περπατάμε για την υγεία – ανακαλύπτουμε την φύση

Με ενθουσιασμό και συμμετοχή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε η δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα ου ”Περπατάμε για την υγεία – ανακαλύπτουμε την φύση”. Το ξεκίνημα έγινε την Κυριακή 27/11/2016 και ώρα 11:00 π.μ. από το μαρτυρικό χωριό της Άνω ς όπου μετά από 3 ώρες πεζοπορίας στο δάσος, η διαδρομή κατέληξε στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου, όπου και υποδέχτηκε τους πεζοπόρους ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασίου.

Όσον αφορά την Μονή: Κτίτωρ της Μονής υπήρξε ο Όσιος Συμεών, ο ανυπόδητος και μονοχίτων, καταγόμενος από το Γερακάρι Αγιάς. Μεγάλη οσιακή μορφή με έντονη ιεραποστολική και θαυματουργική δραστηριότητα. Τελευταίος σταθμός της περιήγησής του, η Κωνσταντινούπολη, όπου θεραπεύει την κόρη του Βεζίρη και με τα πλούσια δώρα, και προνόμια που έλαβε, επιστρέφει και ολοκληρώνει τις εργασίες αποπεράτωσης της Ιεράς Μονής και αργότερα αναγνωρίζεται με Πατριαρχικό σιγίλιο ως Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή.

Η Ιερά Μονή είναι άβατη για τις γυναίκες, σύμφωνα με όσα όρισε ο Όσιος ιδρυτής της. Το Καθολικό είναι απλός Βυζαντινός αός με λίγες τοιχογραφίες στην οροφή και στο τέμπλο. Το όλο συγκρότημα δίνει την εντόπισε ενός ασκητικού – αγροτικού μοναστηριού, που καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες των μοναχών. Η Μονή βρίσκεται σε δύσβατη και απομονωμένη δασώδη περιοχή και το χειμώνα αποκόπτεται εντολής λόγω χιονοπτώσεων από τον υιπο κόσμο.

Η Μονή διαθέτει ως θησαυρό και ευλογία αδαπάνητη την τίμια κάρα του κτήτορα Οσίου Συμεών και το δεξί χέρι του Αγίου Γερασίμου του έου. Σήμερα, Ηγούμενος της Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασίου και η Αδελφότητα αριθμεί 3 μοναχούς.

Στη συνέχεια ακολουθήθηκε ο δρόμος της ς όπου στις 17:30 η έφθασε στην Άνω . Το ΚΕΠ Υγείας ευχαρίστησε τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου για την πολύτιμη του και την ξενάγηση του στο δάσος, τον περιπατητικό σύλλογο Κεραμιδίου ”Η Αρχαία Καστανέα” για την συμμετοχή του στην δράση και όλους τους συμμετέχοντες όπου 6 ώρες εξερεύνησαν το πανέμορφο τοπίο και απόλαυσαν την διαδρομή. Ραντεβού στην επόμενη εξόρμηση.

pezoporia1pezoporia2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση