Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας
Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος, ο ετήσιος χορός του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. ς το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου , στο κοσμικό κέντρο ‘'ΦΕΡΑΙ PALACE'', στη Χλόη Βελεστίνου. Το παρών έδωσε πλήθος συμπατριωτών   αλλά και φίλων του συλλόγου , αφού ο συνολικός αριθμός των καρτών ξεπέρασε τις 620.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  π. Αθανάσιος Τράικος, ο    Δημήτριος Νασίκας, ο αντι  ς  Γεώργιος Κίτσιος, ο βουλευτής Μαγνησίας  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος , η πρώην υφυπουργός Υποδομών & Δικτύων , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Νικόλαος Πρίντζος, ο πρόεδρος & ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας και Χρήστος Κολοκοτρώνης, αντίστοιχα, η πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Βασιλική Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίου ‘'Η ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΤΑ''  Γεώργιος Γίτσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας, αιρετοί της τοπικής & περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του Ν. Μαγνησίας.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά απέστειλαν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Γρεβενών  Γεώργιος Δασταμάνης, ο αντι Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας,  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Γεώργιος Καλόγηρος.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκε η πολυφωνική ομάδα του Συλλόγου,  η οποία έδωσε μια μοναδική παράσταση αποδίδοντας τα Περιβολιώτικα τραγούδια «Στα Περιβολιώτικα βουνά τα καταχωνιασμένα», «Τσι γχουάρ μσιατ αβέμ» και «Εσείς βουνά από τα ».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν τα του Συλλόγου, που έκλεψαν τις εντυπώσεις και πραγματικά έδωσαν χρώμα και Βλάχικη Περιβολιώτικη διάθεση στους παρευρισκομένους, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του δεξιοτέχνη ηπειρώτη κλαρινίστα Γιώργου Γιαννακού, του μαέστρου των Γρεβενών Σάκη Φασούλα (βιολί), τους οποίους συνόδευσαν στο τραγούδι οι αυθεντικές Ηπειρώτικες φωνές του γνωστού στο Πανελλήνιο Αντώνη Κυρίτση και της Έλλης Κοσμά, καθώς και του Γρεβενιώτη Κώστα Ζέρβα.

Ακολούθως, όλοι οι συμπατριώτες και οι φίλοι   χόρεψαν με την «ψυχή» τους υπό τους ήχους της ς. Ήταν μια καταπληκτική βραδιά γιατί  δόθηκε ξανά η ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να γλεντήσουν  αλλά και να δώσουν την υπόσχεση να ξαναβρεθούν.

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί δημόσια τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τον ετήσιο χορό του συλλόγου, συμβάλλοντας έτσι στο να πραγματοποιηθεί ένα γνήσιο Βλάχικο Περιβολιώτικο γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες.

Τέλος, ένα μεγάλο ‘'ευχαριστώ'' στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης, τους κτηνοτρόφους, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής του Βελεστίνου, και όχι μόνον, για την βοήθειά τους, που σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς και έντονης οικονομικής δυσπραγίας προσέφεραν απλόχερα τα δώρα τους για την πλούσια λαχειοφόρο αγορά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση