Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Επιχειρησιακά μέτρα για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας
Επιχειρησιακά μέτρα για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας

Επιχειρησιακά μέτρα για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας

Τ επιχειρησικά τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αν απαιτηθεί για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης ς αλλά και της διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της λίμνης ς τίθενται σε σύσκεψη του Φορέα  Διαχείρισης της Λίμνης στην έδρα του τα Κανάλια στις 11.00 σήμερα το πρωί κι έχει καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις που ασχολούνται με το θέμα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Φορέα, Ιφιγένεια Κάγκαλου, η σύσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της θερινής περιόδου που προβλέπεται δύσκολη, καθώς διαμορφώνονται δύσκολες καιρικές συνθήκες για το περιβάλλον της λίμνης με υψηλές θερμοκρασίες από νωρίς. «Η σύσκεψη είναι εστιασμένη σε επιχειρησιακά τα οποία ενδεχομένως θα πρέπει να έχουμε κατά νου για ζητήματα της ορνιθοπανίδας.

Δύο φορές μέχρι τώρα έχουν συμβεί περιστατικά με θανάτους πουλιών και αυτό συμπίπτει με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μια καλά οργανωμένη αντιμετώπιση του θέματος προϋποθέτει μια καλά οργανωμένη δουλειά, για τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Ήδη βέβαια ο έχει προγραμματίσει ορισμένες δράσεις, αλλά δεν είναι ο μόνος που είναι υπεύθυνος για όλα τα θέματα. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους και τι θα πρέπει να κάνουν», εξήγησε η κ. Κάγκαλου.

Επίσης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα της διαχείρισης των φυσικών πόρων και του νερού. Τέλος ανέφερε ότι έχει ανοίξει η πρόσκληση για νέους επιστήμονες που είναι κοντά στο αντικείμενο, περιβαντολλόγοι, βιολόγοι, γεωπόνοι  κ.α., να παρακολουθήσουν το θερινό που θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Karla School», που υλοποιεί ο Φορέας με το Δίκτυο Περραιβεία και άλλους φορείς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση