Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία
Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία

Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία

Τρεις   πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από τις 6 μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2017 στηρίζει η – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Η εμπράκτως αποδεικνύει την σημαντική συμβολή της στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, στηρίζοντας , τοπικούς συλλόγους και ανθρώπους οι οποίοι εθελοντικά και με πολύ μεράκι διοργανώνουν εκδηλώσεις με σκοπό την διατήρηση ηθών και εθίμων της περιοχής τους.

Το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και η – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων την 10η συνάντηση παιδικών χορευτικών ομάδων από το σύλλογο «Το Εγγλεζονήσι» με τίτλο «Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια» και τη Μουσικοχορευτική Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο αρχοντονιός παντρεύεται και παίρνει Προσφυγοπούλα»,  που θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, στις 6 και 7 Ιουλίου 2017.

Οι εκδηλώσεις αυτές, απευθύνονται στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού, και όχι μόνο, αφυπνίζει και ενισχύει την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας αλλά έχει και σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πολιτιστικής – παραδοσιακής κληρονομιάς για τις επερχόμενες γενιές.

Στις 8 και 9 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου 2017, που διοργανώνει η Εταιρεία Δημιουργικής Τέχνης με διακριτικό τίτλο «FTW»,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στηρίζει τις παραστάσεις που θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 «Ανύποπτος » και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 «Αντιγόνη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, τόσο της περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, συγχωνεύοντας , εικαστικά και μουσικά δρώμενα  και μεταμορφώνοντας ολόκληρη την πόλη σε μια σκηνή κατά τις ημέρες διεξαγωγής του, συμβάλλοντας στην προώθηση της πολιτισμικής, πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης και ιστορίας της πόλης του Βόλου, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Από τις 8 μέχρι και τις 10 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Αλοννήσου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά  συγκροτήματα από όλη την Ελληνική επικράτεια και την Κύπρο, δίνοντας  τη δυνατότητα και σε άλλα μέρη της χώρας μας να προβάλλουν την τοπική , τα ήθη και τα έθιμά τους, μέσα από τον χορό, τη τους και την τοπική ενδυμασία τους. Οι διοργανωτές προσβλέπουν στην προσέλευση μεγάλου όγκου συμμετεχόντων, αφού υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν στην Αλόννησο, περίπου επτακόσιοι (700) χορευτές, ενώ ο όγκος των θεατών τα δυο τελευταία χρόνια υπολογίστηκε ότι ξεπέρασε τα 2500 άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέας Κολυνδρίνη «Σκοπός του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου, είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, η διατήρηση της παράδοσης και η προβολή των εθίμων μας καθώς και η ψυχαγωγία τόσο των Δημοτών όσο και των επισκεπτών του νησιού, αφού την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε και τις τρεις παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χώρας μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση