Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία
Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία

Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία

Τρεις   πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από τις 6 μέχρι και τις 10 Ιουλίου στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμπράκτως αποδεικνύει την σημαντική συμβολή της στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, στηρίζοντας φορείς, τοπικούς συλλόγους και ανθρώπους οι οποίοι εθελοντικά και με πολύ μεράκι διοργανώνουν εκδηλώσεις με σκοπό την διατήρηση ηθών και εθίμων της περιοχής τους.

Το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», ο ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων την 10η συνάντηση παιδικών χορευτικών ομάδων από το σύλλογο «Το Εγγλεζονήσι» με τίτλο «Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια» και τη Μουσικοχορευτική Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο αρχοντονιός παντρεύεται και παίρνει Προσφυγοπούλα»,  που θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Θέατρο Νέας Ιωνίας, στις 6 και 7 Ιουλίου .

Οι εκδηλώσεις αυτές, απευθύνονται στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού, και όχι μόνο, αφυπνίζει και ενισχύει την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας αλλά έχει και σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πολιτιστικής – παραδοσιακής κληρονομιάς για τις επερχόμενες γενιές.

Στις 8 και 9 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ 2017, που διοργανώνει η Εταιρεία Δημιουργικής Τέχνης με διακριτικό τίτλο «FTW»,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στηρίζει τις παραστάσεις που θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 «Ανύποπτος χρόνος» και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 «Αντιγόνη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, τόσο της περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, συγχωνεύοντας θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα  και μεταμορφώνοντας ολόκληρη την πόλη σε μια σκηνή κατά τις ημέρες διεξαγωγής του, συμβάλλοντας στην προώθηση της πολιτισμικής, πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης και ιστορίας της πόλης του Βόλου, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Από τις 8 μέχρι και τις 10 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά  συγκροτήματα από όλη την Ελληνική επικράτεια και την Κύπρο, δίνοντας  τη δυνατότητα και σε άλλα μέρη της χς μας να προβάλλουν την τοπική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά τους, μέσα από τον χορό, τη μουσική τους και την τοπική ενδυμασία τους. Οι διοργανωτές προσβλέπουν στην προσέλευση μεγάλου όγκου συμμετεχόντων, αφού υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν στην Αλόννησο, περίπου επτακόσιοι (700) χορευτές, ενώ ο όγκος των θεατών τα δυο τελευταία χρόνια υπολογίστηκε ότι ξεπέρασε τα 2500 άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέας Κολυνδρίνη «Σκοπός του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου, είναι η τουριστική και πολιτιστική του νησιού, η διατήρηση της παράδοσης και η προβολή των εθίμων μας καθώς και η ψυχαγωγία τόσο των Δημοτών όσο και των επισκεπτών του νησιού, αφού την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε και τις τρεις παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χς μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της ς και Νησιωτικής Μαγνησίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση