Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τρεις εκδηλώσεις πολιτισμού κι αθλητισμού στη Μαγνησία
Τρεις  εκδηλώσεις πολιτισμού κι αθλητισμού στη Μαγνησία

Τρεις εκδηλώσεις πολιτισμού κι αθλητισμού στη Μαγνησία


Το «3ο Πανθεσσαλικό Αντάμωμα Παιδικών Τμημάτων Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας»,η «6η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση (6η Θ.Ο.Σ)» στα Χάνια Πηλίου» και η «37η Ανάβαση Πορταριάς», είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το προσεχές Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Νομό Μαγνησίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης Αλμυρού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Δήμος Αλμυρού, συνδιοργανώνουν το «3ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ» στην Ευξεινούπολη Αλμυρού το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Η εκδήλωση έχει σκοπό την διατήρηση και προβολή της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (χορός, τραγούδι, μουσική, ήθη, έθιμα), την ανάπτυξη και καλλιέργεια δεσμών φιλίας και συνεργασίας των συνεργαζόμενων φορέων και των εκατοντάδων παιδιών που συμμετέχουν καθώς και στην ανάδειξη ικανοτήτων και ιδιαιτεροτήτων στο τραγούδι, το χορό και τη μουσική.

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου «ΠΑΝ», ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (Ε.Ο.Σ. Βόλου) και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού (Ε.Ο.Σ. Αλμυρού) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν την «6η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση (6η Θ.Ο.Σ)» στα Χάνια Πηλίου το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ορειβατικές πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια του Πηλίου καθώς και εκδηλώσεις στο χώρο του καταφυγίου Πανός ή στα βαγόνια του ΕΟΣ Βόλου (αναλόγως των καιρικών συνθηκών) με ομιλίες –προβολές, ανταλλαγή αναμνηστικών και μουσική βραδιά.

Οι σύλλογοι που αναμένονται να συμμετάσχουν είναι περίπου 15 από όλη την Θεσσαλία και κάποιοι σύλλογοι από κοντινούς νομούς της Βορείου Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες ορειβάτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 400.

Ο στόχος, είναι κάθε χρόνο να γίνεται μια συνάντηση σε διαφορετική θέση στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας όπου εκτός από τη σύσφιξη των σχέσεων και την κοινή ορειβασία θα τίθενται προβλήματα που απασχολούν τους ορειβάτες, όπως σημάνσεις – διανοίξεις μονοπατιών, πυροπροστασία, συμβουλές για την συμπεριφορά των ορειβατών στο βουνό και άλλα.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, συνδιοργανώνουν την 37η Ανάβαση Πορταριάς, που θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου διοργανώνει για 37η συνεχόμενη χρονιά την πασίγνωστη Ανάβαση Πορταριάς (αγώνας αυτοκινήτου). Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκαταλέγεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αναβάσεων και προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών οδηγών αγώνων, αλλά και χιλιάδων φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα έρθουν στην περιοχή μας.

Ο αγώνας διαφημίζετε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν τους αγώνες αυτοκινήτου και όχι μόνο. Εκτός από ένα μεγάλο γεγονός, αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από τουριστική και οικονομική άποψη.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά Μαγνησίας, μια περιοχή με υψηλή τουριστική κίνηση καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που θα βρίσκονται στην περιοχή. Τέλος επισημαίνεται ότι συμμετέχοντες και θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του νομού μας συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική προβολή του.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου σε διάφορες περιοχές του Νομού μας, με συνδιοργανωτές Δήμους, φορείς και Συλλόγους, στηρίζοντάς τους, προκειμένου μέσω αθλητικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεδρίων να προβληθεί τουριστικά ο Νομός Μαγνησίας και τα νησιά των Σποράδων. Αυτή η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τουριστική προβολή του Νομού μας θα συνεχιστεί με τη βοήθεια των Δήμων, τοπικών συλλόγων και φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες και να γνωρίσουν από κοντά την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση