Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές
Τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές

Τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές

Σε τριήμερη ποχή πό τις δευτερογενείς διακομιδές προχωρούν οι εργαζόμενοι στο , λόγω οφειλών, έλλειψης άδειας επαγγέλματος και μη επάνδρωσης της Υπηρεσίας με έκτακτες προσλήψεις.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες, καθώς και ότι η ξεκινά σήμερα Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαΐου, ενώ σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων στο , υπάρχει πρόθεση η κινητοποίηση να επαναληφθεί το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παν. Δαρειώτη, οι κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή τη μη τήρηση της υπόσχεσης του υπουργού Υγείας Παν. Κουρουμπλή, σε συνάντηση που έγινε στις 30 Μαρτίου, για πληρωμή των εξαιρέσιμων (Σαββατοκύριακων και αργιών) και των διακομιδών, που οφείλονται από τον Ιούνιο του 2014.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαρειώτης ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν μέχρι τις 30 Απριλίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και πρόσθεσε: «οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επανέφεραν στον υπουργό το χρόνιο αίτημά τους για χορήγηση άδειας ς επαγγέλματος στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν για παράδειγμα έναν ορό ή σε συνεννόηση με τον γιατρό να δώσουν ένα υπογλώσσιο ή να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στον ασθενή.

Σήμερα, αν δεν παρίσταται στο ασθενοφόρο, το πλήρωμα δεν έχει δικαίωμα να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει έναν ασθενή, όσο σοβαρό περιστατικό κι αν είναι.

Επίσης , οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ανάγκες είναι αυξημένες και μάλιστα χωρίς κόστος, αλλά με τα που δίνεται στο μόνιμο προσωπικό που μεταφέρεται για παράδειγμα σε ένα νησί και πληρώνεται εκτός έδρας, εξαιρέσιμα, νυχτερινά κ.λπ.

Ο κ. Δαρειώτης τόνισε ότι υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για το σκοπό αυτό, που είναι απόφοιτοι του ΙΕΚ ς πληρωμάτων ασθενοφόρων – διασωστών και υπολογίζονται σε 3000.

Να σημειωθεί ότι οι δευτερογενείς διακομιδές, αφορούν εξιτήρια από το Νοσοκομείο, επανεξετάσεις από το σπίτι στο Νοσοκομείο και μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων νεογνών και έκτακτων περιστατικών που νοσηλεύονται στη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση