Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές
Τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές

Τριήμερη αποχή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές

Σε τριήμερη αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές προχωρούν οι στο ΕΚΑΒ , λόγω οφειλών, έλλειψης άδειας επαγγέλματος και μη επάνδρωσης της Υπηρεσίας με έκτακτες προσλήψεις.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες, καθώς και ότι η αποχή ξεκινά σήμερα Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαΐου, ενώ σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, υπάρχει πρόθεση η κινητοποίηση να επαναληφθεί το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παν. Δαρειώτη, οι κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή τη μη τήρηση της υπόσχεσης του υπουργού Υγείας Παν. Κουρουμπλή, σε συνάντηση που έγινε στις 30 Μαρτίου, για πληρωμή των εξαιρέσιμων (Σαββατοκύριακων και αργιών) και των διακομιδών, που οφείλονται από τον Ιούνιο του 2014.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαρειώτης ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν μέχρι τις 30 Απριλίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και πρόσθεσε: «οι στο ΕΚΑΒ επανέφεραν στον υπουργό το χρόνιο αίτημά τους για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν για παράδειγμα έναν ορό ή σε συνεννόηση με τον γιατρό να δώσουν ένα υπογλώσσιο ή να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στον ασθενή.

Σήμερα, αν δεν παρίσταται γιατρός στο ασθενοφόρο, το πλήρωμα δεν έχει δικαίωμα να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει έναν ασθενή, όσο σοβαρό περιστατικό κι αν είναι.

Επίσης , οι στο ΕΚΑΒ ζητούν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ανάγκες είναι αυξημένες και μάλιστα χωρίς κόστος, αλλά με τα χρήματα που δίνεται στο μόνιμο προσωπικό που μεταφέρεται για παράδειγμα σε ένα νησί και πληρώνεται εκτός έδρας, εξαιρέσιμα, νυχτερινά κ.λπ.

Ο κ. Δαρειώτης τόνισε ότι υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για το σκοπό αυτό, που είναι απόφοιτοι του ΙΕΚ ειδικότητας πληρωμάτων ασθενοφόρων – διασωστών και υπολογίζονται σε 3000.

Να σημειωθεί ότι οι δευτερογενείς διακομιδές, αφορούν εξιτήρια από το Νοσοκομείο, επανεξετάσεις από το σπίτι στο Νοσοκομείο και μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων νεογνών και έκτακτων περιστατικών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση