Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη και τον θρησκευτικό τουρισμό
Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη και τον θρησκευτικό τουρισμό

Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη και τον θρησκευτικό τουρισμό

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και του αντιδημάρχου Τουρισμού και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Θ. Θεοδώρου με θέμα την και φυσικά τον θρησκευτικό τουρισμό.

Από την εμπειρία των τουριστικών εκθέσεων στη και στη έγινε φανερό το μεγάλο ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών για τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής και γενικά για κάθε εμπειρία που χαρακτηρίζεται ως θρησκευτικός τουρισμός.

Παράλληλα έχει διαπιστωθεί ότι ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ένας θεματικός τουρισμός, που συνεχίζει να ενδιαφέρει τους επισκέπτες.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν σημαντικό κίνητρο για να ενισχυθεί η προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της κληρονομιάς της περιοχής προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα του τόπου και να ολοκληρωθεί το τουριστικό προϊόν.

Παράλληλα και μέσω της εμπειρίας του Ιδρύματος «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», που δραστηριοποιείται υπό την επίβλεψη και εποπτεία της Ιεράς Μητρόπολης και Αλμυρού, προέκυψε η ανάγκη ανάδειξης των εκδηλώσεων πολιτισμού που υλοποιούνται στον τόπο. Οι εκδηλώσεις του πολιτισμού που αποτελούνται από λαογραφικές δράσεις, θρησκευτικά πανηγύρια, ετήσιες γιορτές, εκδηλώσεις ανάδειξης προϊόντων και άλλα σταθερά δρώμενα, αποτελούν πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για κάθε ενδιαφερόμενο ενώ συμπληρώνουν άριστα το τουριστικό προϊόν καθώς εμπλουτίζουν τις επιλογές των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι παραπάνω ανάγκες για προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και ανάδειξη των πολιτιστικών γεγονότων, προτάθηκε, ο και το ανθρώπινο δυναμικό της Ι.Μ.Δ., να συνεργαστούν ώστε να παραχθεί υλικό που θα προβάλει και θα αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής του και του Πηλίου.

Η πρόθεση για και συμπληρωματικότητα σε κάθε προσπάθεια ήταν δεδομένη όπως επίσης φανερή ήταν η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ του Δήμου Βόλου και του κ. Ιγνατίου για τις αξιέπαινες προσπάθειες ανάδειξης του τόπου που γίνονται από το Τμήμα τουρισμού και τους φορείς της Ι.Μ.Δ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση