Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη συναντήθηκε ο Γ. Καλτσογιάννης
Με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη συναντήθηκε ο Γ. Καλτσογιάννης

Με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη συναντήθηκε ο Γ. Καλτσογιάννης

Συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα ζητήματα της Μαγνησίας

Συνάντηση με τον γραμματέα της Ν.Δ.  Λευτ. Αυγενάκη που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη Μαγνησία, είχε χθες το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. .Καλτσογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συνάντησης συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί στην πραγματική οικονομία η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης ς και της αδυναμίας της κυβέρνησης να δημιουργήσει συνθήκες ουσιαστικής ς της χώρας.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν και τα ζητήματα της Μαγνησίας που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τον έβδομο χρόνο οικονομικής ς. Ο  νομός καταλαμβάνει δυστυχώς μια από τις υψηλότερες θέσεις πανελλαδικά στην ανεργία, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης δεν προωθούνται οι που έχει ανάγκη ο .

Ο κ. Αυγενάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα αυτά ζητήματα της πόλης και της Μαγνησίας, επισημαίνοντας πως η Ν.Δ. ενεργεί για την τόνωση της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

ια το RDF

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ, μετά από αδειοδότηση που έλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κ. Καλτσογιάννης είχε νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδια στελέχη της Ν.Δ. για την ενημέρωσή τους.

Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε στις τηλεφωνικές του επαφές πως η το 2013 είχε γνωμοδοτήσει θετικά πριν μερικά χρόνια για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ, όπου όμως δεν περιλαμβανόταν το RDF. Μάλιστα γνωστοποίησε πως υπήρχε και θετική εισήγηση της επιτροπής περιβάλλοντος της ς Θεσσαλίας όπου τότε συμμετείχε και η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλία, Οικο-λογικά».

Ωστόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος αδικαιολόγητα τροποποίησε τους όρους της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ενέταξε στη μελέτη, χωρίς να ρωτήσει την   και την καύση RDF.

Γι' αυτό και η τοπική κοινωνία αντιδρά, καθώς βλέπει πως το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή αδιαφορώντας για την προάσπιση της υγείας του πληθυσμού του Βόλου και των γύρω περιοχών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση