Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τομεακή Επιτροπή Βόλου ΚΚΕ για απολύσεις ΣΟΒΕΛ
Τομεακή Επιτροπή Βόλου ΚΚΕ για απολύσεις ΣΟΒΕΛ

Τομεακή Επιτροπή Βόλου ΚΚΕ για απολύσεις ΣΟΒΕΛ

Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Βόλου προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή το ζήτημα των απολύσεων στην ΣΟΒΑΛ Αλμυρού ζητώντας τόσο την αναίρεση της απόλυσης από την εργοδοσία, όσο και την γενικότερη βελτίωση του εργασιακού καθεστώτος.

“Οι πρόσφατες απολύσεις στη ΣΟΒΕΛ εντάσσονται στην προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να εντείνουν την εκμετάλλευσή τους. Η ίδια εταιρεία πριν δυο χρόνια είχε προχωρήσει σε ατομικές με μείωση μισθών των εργαζομένων, εντείνοντας την εκμετάλλευση για την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη της. Ουσιαστικά οι απολύσεις στη ΣΟΒΕΛ έρχονται για να απαλλάξουν την εταιρεία από τα «βαρίδια», όπως θεωρούν τα εργασιακά δικαιώματα και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποθρασύνει τους εργοδότες. Μεταξύ των νέων αντιλαϊκών μέτρων που δρομολογούνται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου είναι οι παραπέρα μειώσεις των μισθών και η απελευθέρωση των απολύσεων, ενώ διατηρείται όλο το προηγούμενο αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων μνημονίων. Οι εργοδότες αξιοποιώντας το κλίμα μετά και το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και τη νέα αντεργατική λαίλαπα που έρχεται, εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες της περιοχής της Μαγνησίας, όπως για παράδειγμα στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας όπου επεκτάθηκε για ένα τρίμηνο η μείωση των μισθών 12%. Εκατοντάδες επίσης είναι οι που είναι απλήρωτοι ή σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών στη περιοχή της Μαγνησίας.

Οι πρέπει να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση της εργοδοσίας. Να μην υποκύψουν. Να μην πληρώσουν οι και τα λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της κρίσης, τη «χασούρα» των επιχειρήσεων και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου. Είναι τεράστια τα κέρδη που έχουν αποκτήσει οι βιομηχανίες τα προηγούμενα χρόνια, από τον ιδρώτα των εργατών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση και πάλη. Να μπουν μπροστά σε κάθε χώρο μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Κανένας εργάτης μόνος του. Να απαντήσουν ταξικά, αγωνιστικά, για να μην πληρώσουν τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ συγκυβέρνησης και ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και που έχουν στόχο το τσάκισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε:

  • Να πάρει πίσω η εργοδοσία της ΣΟΒΕΛ τις απολύσεις.

  • Να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις και η μείωση των μισθών.

  • Καμιά διαθεσιμότητα ή υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών με πρόσχημα την «τραπεζική αργία» ή τις μειωμένες παραγγελίες.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση