Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το Βόλο θα επισκεφτούν Τούρκοι tour operators
Το Βόλο θα επισκεφτούν Τούρκοι tour operators

Το Βόλο θα επισκεφτούν Τούρκοι tour operators

Ενδιαφέροντα για την προώθηση της Μαγνησίας ως τουριστικού προορισμού στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, είχε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο τουριστικό Workshop Σμύρνης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σμύρνης και στελέχη του τουρισμού της Τουρκίας, ήταν η πιθανότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ και Σμύρνης και η διοργάνωση ενός fam-trip για Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στα τέλη του Σεπτέμβρη στη Μαγνησία.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θέκλα Καμμένου.

Στο Workshop που διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία, συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες από την Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας. Έγιναν συζητήσεις και παρουσιάσεις περιοχών από όλη την Ελλάδα που στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία.

Η εκδήλωση έτυχε ευρείας ς από σημαντικά στελέχη του Τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης σε Ελλάδα και Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι χαιρετισμούς έκαναν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην , κ. Κυριάκος Λουκάκης, ο πρόεδρος της TURSAB κ. Basalan Ulusoy, ο Δήμαρχος της Σμύρνης κ. Mustafa Kocaoglu, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής ς, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Εκτός από ομιλίες, στα πλαίσια του Workshop πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, με τον οποίο συζήτησαν την προοπτική ακτοπλοϊκής σύνδεσης – Σμύρνης, ενώ «κλείδωσαν» και τις λεπτομέρειες για την επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής της Σμύρνης στο Βόλο και τη Μαγνησία. Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου και την περιοχή μας θα επισκεφτούν περίπου 25 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, ώστε να γνωρίσουν το Νομό και να τον προωθήσουν στην χ τους.

ια το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο λιμανιών, συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς εκφράστηκε ενδιαφέρον από την πλευρά του Επιμελητηρίου Σμύρνης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα των επαφών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. «Είναι σημαντικό ότι η συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Σμύρνης που ξεκίνησε το 2013 διατηρείται σε άριστα επίπεδα και οι δύο πλευρές θέλουμε να την συντηρούμε με κοινές δράσεις και στόχους. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας».

"Αλιεύοντας" την είδηση