Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Το Βόλο θα επισκεφτούν Τούρκοι tour operators
Το Βόλο θα επισκεφτούν Τούρκοι tour operators

Το Βόλο θα επισκεφτούν Τούρκοι tour operators

Ενδιαφέροντα αποτελέσματα για την προώθηση της ως τουριστικού προορισμού στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, είχε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο τουριστικό Σμύρνης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σμύρνης και στελέχη του τουρισμού της Τουρκίας, ήταν η πιθανότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ και Σμύρνης και η διοργάνωση ενός fam-trip για Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στα τέλη του Σεπτέμβρη στη Μαγνησία.

Το εκπροσώπησαν ο , κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θέκλα Καμμένου.

Στο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία, συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες από την Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας. Έγιναν συζητήσεις και παρουσιάσεις περιοχών από όλη την που στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία.

Η εκδήλωση έτυχε ευρείας αναγνώρισης από σημαντικά στελέχη του Τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης σε και Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι χαιρετισμούς έκαναν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, κ. Λουκάκης, ο της TURSAB κ. Basalan Ulusoy, ο Δήμαρχος της Σμύρνης κ. Mustafa Kocaoglu, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος και ο της ΗΑΤΤΑ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Εκτός από ομιλίες, στα πλαίσια του Workshop πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, με τον οποίο συζήτησαν την προοπτική ακτοπλοϊκής σύνδεσης – Σμύρνης, ενώ «κλείδωσαν» και τις λεπτομέρειες για την επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής της Σμύρνης στο Βόλο και τη Μαγνησία. Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου και την περιοχή μας θα επισκεφτούν περίπου 25 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, ώστε να γνωρίσουν το Νομό και να τον προωθήσουν στην χώρα τους.

Για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο λιμανιών, συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς εκφράστηκε ενδιαφέρον από την πλευρά του Επιμελητηρίου Σμύρνης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των επαφών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. «Είναι σημαντικό ότι η συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Σμύρνης που ξεκίνησε το 2013 διατηρείται σε άριστα επίπεδα και οι δύο πλευρές θέλουμε να την συντηρούμε με κοινές δράσεις και στόχους. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση