Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας
Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών  παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Το «Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών» που τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 και έχει προσαρμοστεί στα του ν.4495/2017 και της  Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕ/ΥΠΡΓ/48123/6983, παρουσιάστηκε από υπαλλήλους του Κεντρικού ΤΕΕ, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο αμφιθέατρο του τοπικού τμήματος, παρουσία πλήθους μηχανικών του νομού.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4495/2017 και διαχειρίζεται το Τεχνικό Ελλάδας (ΤΕΕ), αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος και συμβάλει στην αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος.

Το σύστημα e-Άδειες του ΥΠΕ αφορά κάθε είδους οικοδομικές , έχει προσαρμοστεί στα του ν.4495/2017 και της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 και θα παραμείνει σε πιλοτική λειτουργία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2018.

Ήδη υποστηρίζει όλες τις προβλεπόμενες λειτουργίες, εκτός από την επίσημη έκδοση αδειών, καθώς το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας θα αξιοποιηθεί για την και εξοικείωση των χρηστών του συστήματος και την συλλογή εμπειρίας για την βελτίωση και επέκτασή του.

Καταχωρίσεις και πράξεις που θα γίνουν μέχρι την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής στις 15 Οκτωβρίου 2018, θα διαγραφούν.

Στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ για τις ηλεκτρονικές έχει αναρτηθεί επίσης το παρακάτω χρήσιμο ενημερωτικό υλικό, για τους μηχανικούς:

  • Εγχειρίδιο χρήσης μηχανικών,
  • Εγχειρίδιο χρήσης Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ),
  • Απόκτηση κωδικών πρόσβασης (για όσους δεν έχουν κωδικούς MyTEE),
  • Νομοθεσία – Εγκύκλιοι,
  • Επικοινωνία- Τεχνική Υποστήριξη.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ  Μαγνησίας  Νάνσυ Καπούλα «με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα απλοποιείται η διαδικασία για την έκδοση κάθε οικοδομικής αδείας, ενώ παράλληλα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης ς, αλλά και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των μηχανικών, η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος, καθώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία, η αναμονή των συναδέλφων στα πολεοδομικά γραφεία και θα επιτευχθεί η στους ελέγχους».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση