Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας
Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών  παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών παρουσιάστηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Το «Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών» που τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από τις 3 Σεπτεμβρίου και έχει προσαρμοστεί στα του ν.4495/2017 και της  Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983, παρουσιάστηκε από υπαλλήλους του Κεντρικού ΤΕΕ, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο αμφιθέατρο του τοπικού τμήματος, παρουσία πλήθους μηχανικών του νομού.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4495/2017 και διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος και συμβάλει στην αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος.

Το σύστημα e-Άδειες του ΥΠΕΝ αφορά κάθε είδους οικοδομικές άδειες, έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του ν.4495/2017 και της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 και θα παραμείνει σε πιλοτική λειτουργία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2018.

Ήδη υποστηρίζει όλες τις προβλεπόμενες λειτουργίες, εκτός από την επίσημη έκδοση αδειών, καθώς το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας θα αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση και εξοικείωση των χρηστών του συστήματος και την συλλογή εμπειρίας για την βελτίωση και επέκτασή του.

Καταχωρίσεις και πράξεις που θα γίνουν μέχρι την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής στις 15 Οκτωβρίου 2018, θα διαγραφούν.

Στην του ΤΕΕ για τις ηλεκτρονικές άδειες έχει αναρτηθεί επίσης το παρακάτω χρήσιμο ενημερωτικό υλικό, για τους μηχανικούς:

  • Εγχειρίδιο χρήσης μηχανικών,
  • Εγχειρίδιο χρήσης Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ),
  • Απόκτηση κωδικών πρόσβασης (για όσους δεν έχουν κωδικούς MyTEE),
  • Νομοθεσία – Εγκύκλιοι,
  • Επικοινωνία- Τεχνική Υποστήριξη.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ  Μαγνησίας  Νάνσυ Καπούλα «με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα απλοποιείται η διαδικασία για την έκδοση κάθε οικοδομικής αδείας, ενώ παράλληλα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την της αυθαίρετης δόμησης, αλλά και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των μηχανικών, η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος, καθώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία, η αναμονή των συναδέλφων στα πολεοδομικά γραφεία και θα επιτευχθεί η διαφάνεια στους ελέγχους».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση