Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το Συνεταιρισμό Πηλίου-Β. Σποράδων επισκέφτηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Χ. Μπουκώρος
Το Συνεταιρισμό Πηλίου-Β. Σποράδων επισκέφτηκε  ο βουλευτής Μαγνησίας Χ. Μπουκώρος

Το Συνεταιρισμό Πηλίου-Β. Σποράδων επισκέφτηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Χ. Μπουκώρος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου-Β. Σποράδων Ιωάννη Διανελλάκη και τον Δ/ντη Αναστάσιο Ψοφογιώργο είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Αρχικά, κατά την προσέλευσή του στα γραφεία του Συνεταιρισμού ο Χ. Μπουκώρος συναντήθηκε και συνομίλησε με -παραγωγούς που περίμεναν να υποβάλουν τις δηλώσεις Ο, οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο σε δια θέματα, όσο και σε θέματα του κλάδου και τον αποζημιώσεων.

Συνομίλησε επίσης και με υπαλλήλους του Συν/σμού οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την σύνταξη των δηλώσεων Ο των παραγωγών και οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την διαδικασία, τα χρονικά περιθώρια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ως υπάλληλοι, καθώς καλούνται να διαχειρισθούν μεγάλο όγκο δηλώσεων .

Στη συνέχεια ακολούθησε συνεργασίας με τους κ.κ. Διανελλάκη και Ψοφογιώργο οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά τον βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πηλίου-Β. Σποράδων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το πρόβλημα του χρέους του Αγροτικού Συνεταιρισμού, το οποίο εκτοξεύθηκε από το 2,1 δις € το 2004 στα 4,5 δις € σήμερα λόγω των τόκων και το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται.

Εξετάσθηκαν όλες οι εναλλακτικές για την διαχείριση του χρέους, ώστε αυτό να μπορέσει να γίνει βιώσιμο. Ως προς το θέμα αυτό ο Χ. Μπουκώρος δεσμεύθηκε να αναλάβει σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να εξετασθούν οι δυνατότητες νομοθετικής ρύθμισης, στο πλαίσιο που αυτό είναι εφικτό καθώς παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας.

Συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα της αφορίας της ελιάς το οποίο και κατά την φετινή περίοδο είναι έντονο. Εάν ληφθεί υπόψη ότι εκκρεμεί και η του 2013 για την αφορία της ελιάς για την οποία αν και ο ΕΛΓΑ είχε προχωρήσει στην καταγραφή των πληγέντων ελαιοπαραγωγών, τα δεν έχουν ακόμη πιστωθεί στους παραγωγούς.

Τα έπρεπε ήδη να έχουν πιστωθεί μέσω ΠΣΕΑ, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο δεδομένου της μειωμένης φετινής παραγωγής με αποτέλεσμα το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών να έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο την τελευταία τριετία.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της τυποποίησης ελαιολάδου και της διάθεσής του τόσο στην εγχώρια όσο και την παγκόσμια αγορά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση