Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ επισκέφθηκε η Ελένη Λαΐτσου
Το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ επισκέφθηκε η Ελένη Λαΐτσου

Το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ επισκέφθηκε η Ελένη Λαΐτσου

Το υπό ανέγερση νέο διδακτήριο που θα στεγάζεται το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου επισκέφθηκε χθες η πρώην δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου συνοδευόμενη από τους τ. προέδρους της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου Βασίλη Μπατακόγια, καθηγητή ΕΠΑΛ, Δημήτρη Μακρονάσιο, εκπαιδευτικό, τον διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου Χρήστο Μαράτο καθώς και καθηγητές του .

Η κ. Λαΐτσου περιηγήθηκε από τον εργολάβο στους χώρους όπου σε λίγο καιρό θα υποδεχθούν τους ές του ΕΠΑΛ και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, εκφράζοντας την ικανοποίησή της, γιατί ένα έργο το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη δική της δημοτική , ολοκληρώνεται σύντομα, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια το , ενεργοποιήθηκε άμεσα για την επίλυσή του.

Ειδικότερα, διαθέτοντας την τεχνογνωσία για την άντληση πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων και σε συν με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης του έργου, όπως εκπόνηση μελέτης, αδειοδοτήσεις και εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση του έργου.

Μάλιστα η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2014 και οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν άμεσα, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν εντός του 2015.

Το νέο διδακτήριο, με υπόγειο, και πρώτο όροφο, έχει υπερ-σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Διαθέτει 25 περίπου χώρους μεγάλων διαστάσεων, αίθουσες για τη διδασκαλία, την εργαστηριακή εκπαίδευση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επίσης, διαθέτει χώρο για , πολυχώρο για πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δύο γήπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των ών του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται, όπως και άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση