Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ επισκέφθηκε η Ελένη Λαΐτσου
Το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ επισκέφθηκε η Ελένη Λαΐτσου

Το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ επισκέφθηκε η Ελένη Λαΐτσου

Το υπό ανέγερση νέο διδακτήριο που θα στεγάζεται το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου επισκέφθηκε χθες η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου συνοδευόμενη από τους τ. προέδρους της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου Βασίλη Μπατακόγια, καθηγητή ΕΠΑΛ, Δημήτρη Μακρονάσιο, εκπαιδευτικό, τον διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου Χρήστο Μαράτο καθώς και καθηγητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Η κ. Λαΐτσου περιηγήθηκε από τον εργολάβο στους χώρους όπου σε λίγο καιρό θα υποδεχθούν τους μαθητές του ΕΠΑΛ και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, εκφράζοντας την ικανοποίησή της, γιατί ένα το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη δική της δημοτική θητεία, ολοκληρώνεται σύντομα, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ενεργοποιήθηκε άμεσα για την επίλυσή του.

Ειδικότερα, διαθέτοντας την τεχνογνωσία για την άντληση πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης του έργου, όπως εκπόνηση μελέτης, αδειοδοτήσεις και εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση του έργου.

Μάλιστα η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2014 και οι ανέγερσης ξεκίνησαν άμεσα, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν εντός του 2015.

Το νέο διδακτήριο, με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, έχει υπερ-σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Διαθέτει 25 περίπου χώρους μεγάλων διαστάσεων, αίθουσες για τη διδασκαλία, την εργαστηριακή εκπαίδευση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επίσης, διαθέτει χώρο για βιβλιοθήκη, πολυχώρο για πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δύο γήπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται, όπως και άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση