Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το Επιμελητήριο αρωγός στη διεκδίκηση των εργαζομένων της ΙΜΑΣ για το έργο της ΔΕΗ
Το Επιμελητήριο αρωγός στη διεκδίκηση  των εργαζομένων της ΙΜΑΣ για το έργο της ΔΕΗ

Το Επιμελητήριο αρωγός στη διεκδίκηση των εργαζομένων της ΙΜΑΣ για το έργο της ΔΕΗ

Την αρωγή του στους εργαζόμενους της Ι-ΣΥΡΜΑ που ξεκίνησαν προσπάθεια αναίρεσης της ανάθεσης έργου από τη ΔΕΗ σε Πολωνική εταιρεία, για τρία χρόνια και ύψους 71 εκ. ευρώ, θα προσφέρει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, δηλώνοντας έμπρακτα την στήριξή του. Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στο του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία αποφασίστηκε να γίνει δυναμική παρέμβαση προς τέσσερα Υπουργεία, ούτως ώστε να επανεξεταστεί το του διαγωνισμού, όπως ζητούν οι .

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. , ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ι-ΣΥΡΜΑ, κ. Νίκος Μπουρούς και η εκπρόσωπος των εξωτερικών συνεργατών του εργοστασίου, κ. Χαρίκλεια Χαριωτάκη, η οποία είχε και την πρωτοβουλία για την ενημέρωση αυτή, καθώς με επιστολή της στον κ. Μπασδάνη και εκπροσωπώντας σειρά επιχειρήσεων που συνδέονται με τον ΙΜΑΝΤΑ, ζητούσε την παρέμβασή του ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Το ζήτημα αναλύθηκε διεξοδικά κατά την συνάντηση, όπου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε την σημασία του έργου για την τοπική οικονομία, σημειώνοντας ότι εάν η ανάληψη γινόταν από τον ΙΜΑΝΤΑ, τότε θα είχε λυθεί το πρόβλημα της παραγωγικότητας στο εργοστάσιο για τρία χρόνια, ενδεχομένως θα δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας και φυσικά θα εξακολουθούσε η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Μπουρούς, τουλάχιστον 60 επιχειρήσεις στη Μαγνησία συνδέονται άμεσα με το εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά εάν συνυπολογιστούν και εκείνες που σχετίζονται με παράλληλες δραστηριότητες. Όπως είπε ο κ. Μπουρούς, «πρόκειται για έναν κακό χειρισμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, η οποία θα κάνει μεγάλο λάθος εάν δώσει το έργο στην Πολωνική εταιρεία. Στην πραγματικότητα, θα κοστίσει ακριβότερα απ' ότι αν το έδινε στην ελληνική αγορά».

Το ίδιο σημείωσε και η κ. Χαριωτάκη, η οποία υποστήριξε πως είναι απαραίτητη η στήριξη απ' όλους τους φορείς, ώστε να γίνει επανεξέταση των όρων και των συνθηκών βάσει των οποίων διεξήχθη ο διαγωνισμός.

Την συνάντηση παρακολούθησε και ο κ. , ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Αγγελέτο προκειμένου να ενημερωθεί για κοινοτικό πρόγραμμα που «τρέχει» αυτό το διάστημα, ενώ είχε παραβρεθεί και στην αντίστοιχη συνάντηση για το θέμα του ΙΜΑΝΤΑ που είχε γίνει στην .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, συμφώνησε ότι ο Φορέας οφείλει να συνδράμει ώστε να ασκηθεί πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία για να επανεξεταστεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της ΔΕΗ και δήλωσε πως «πρόκειται για μία κρίσιμη κατάσταση, την οποία πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν και να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της επίλυσής της».

Ο κ. Μπασδάνης τόνισε, επίσης, την σημασία που θα έχει το έργο αυτό για το Νομό Μαγνησίας, που πλήττεται από την όσο καμία άλλη περιοχή στην χώρα και που δεν έχει τη δυνατότητα να δει νέα λουκέτα σε εργοστάσια και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Ζώνη της.

Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας όπου θα διατυπώνεται το αίτημα για επανεξέταση του διαγωνισμού. Η επιστολή θα αποσταλεί στους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομικών.

"Αλιεύοντας" την είδηση