Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τμήματα δωρεάν συμβουλευτικής για τους επαγγελματίες από την ΟΕΒΕΜ
Τμήματα δωρεάν συμβουλευτικής για τους επαγγελματίες από την ΟΕΒΕΜ

Τμήματα δωρεάν συμβουλευτικής για τους επαγγελματίες από την ΟΕΒΕΜ

Τρία νέα τμήματα δωρεάν συμβουλευτικής για τους επαγγελματίες ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν λίγο στα γραφεία της.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη τριετία θα λειτουργήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΟΕΒΕΜ νομικό τμήμα για παροχή συμβουλών, τμήμα επίλυσης επαγγελματικών δανείων και σύμβουλος ασφαλιστικών θεμάτων, που αφορούν κυρίως παλιές επιχειρήσεις.

Εκεί θα παρέχονται σε οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Επίσης ανέφερε ότι  είναι σε εξέλιξη η της ΟΕΒΕΜ, με επικαιροποιημένα ερωτήματα, που αφορούν   στην , στις οφειλές σε Δημόσιο και Τράπεζες,  στην ανεργία, στην καταβολή κοινωνικού πλεονάσματος και στην του Αεροδρομίου και του Λιμανιού.   Η -όπως εξήγησε- θα παρουσιαστεί τέλος Μαΐου  στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Πλαστάρας έκανε έκκληση να προτιμηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις όταν θα ξεκινήσει το έργο  στην πρώην , για να τονωθεί έτσι η τοπική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ έκανε λόγο για αρνητική  εικόνα στην πραγματική οικονομία και για μία δύσκολη περίοδο, κατά την οποία πολλές επιχειρήσεις, κυρίως παλιές, έχουν προτα σε ποσοστό 50%-60% και προέβλεψε ότι μπροστά υπάρχει Γολγοθάς.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις ΟΕΒΕΜ-Επιμελητηρίου εξήγησε ότι υφίστανται μόνο στο πολιτικό κομμάτι  και πρόσθεσε ότι έκανε αυτοκριτική  για το ότι προεκλογικά μπήκε σε προσωπική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Ωστόσο σημείωσε πως το Επιμελητήριο θα πρέπει να  δώσει βάρος στην   και να παρέχει στήριξη σε επαγγελματικούς   συνδικαλιστικούς  φορείς. “Στο πρόγραμμά μας είχαμε προγραμματίσει να στεγαστούν στο Μπρισίμη η ΟΕΒΕΜ και ο Εμπορικός Σύλλογος. Εδώ και πέντε μήνες έχουμε υποβάλει αυτό το αίτημα  κι αναμένουμε απάντηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρ. Πλαστάρας.

Επίσης ρωτήθηκε για το αν θα επιδιωχθεί συνένωση με την δεύτερη ΟΕΒΕΜ που έχει εκλογές την Τετάρτη 9 Μαΐου  είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός για ύπαρξη μιας ΟΕΒΕΜ.

Τέλος  με απόφαση του υπουργού κ. Δραγασάκη συστήνεται στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεσσαλίας και  μετέχουν ο πρόεδρος  Αρ. Μπασδάνης, η Θέκλα Καμμένου και ο ίδιος.

Στη  συνέντευξη τύπου μετείχαν επίσης ο α' αντιπρόεδρος Βασ. Τόπας, ο β' αντιπρόεδρος Ι. Χατζηπαρασίδης, η γ.γ. Δώρα Κανναβιτσά, ο αναπληρωτής γραμματέας Νικ. Πλουμιστός, ο ταμίας Ι. Φόβος, ενώ το Δ.Σ. απαρτίζουν ακόμη οι  αναπληρωτής ταμίας Ν. Τσίρος, έφορος Θαν. Μόσχος, υπεύθυνος κινητοποιήσεων Απ. Τσούπρος  και τα μέλη Ν. Αγγελέτος  και Ματθ.  Κοντάκης, ενώ στη ΓΣΕΒΕE μετέχουν οι κ.κ. Πλαστάρας, Κανναβιτσά,  Τσίρος  και Τόπας.

"Αλιεύοντας" την είδηση