Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τήρηση μέτρων στη Λαϊκή Αγορά λόγω κορωναϊού
Τήρηση μέτρων στη Λαϊκή Αγορά λόγω κορωναϊού

Τήρηση μέτρων στη Λαϊκή Αγορά λόγω κορωναϊού

Από την και Σποράδων, ανακοινώνεται ότι από 16-9-2020 τέθηκε σε ισχύ η αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 56435/2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3958/Β/15-9-2020) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα σε ιδιωτικές , δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού COVID – 19».

Με το άρθρο 2 της ως άνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τίθενται οι κανόνες λειτουργίας των υπαίθριων αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α/13-11-2017), δηλαδή των Λαϊκών Αγορών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 της εν λόγω Κ.Υ.Α., επιτρέπεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
  2. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους /κοινό.

Επίσης και με τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 2 της ίδιας ως άνω Κ.Υ.Α., ορίζονται και οι διοικητικές που επιβάλλονται σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω προϋποθέσεων. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 2, σε περίπτωση μη τήρησης της οριζόμενης ελάχιστης απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών, επιβάλλονται για αμφότερους τους πωλητές: α) για την 1η , διοικητικό χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και δραστηριότητας σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες και β) σε περίπτωση υποτροπής, διοικητικό τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.
  2. Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2, σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης χρήσης μη ιατρικής μάσκας από τους πωλητές και τους /κοινό, επιβάλλεται στους πωλητές αλλά και στα φυσικά πρόσωπα (καταναλωτές, κοινό – πελάτες), διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση