Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Την  πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Παρών δήλωσε στις εξελίξεις τους Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο πρόεδρος Αρ. Μπασδάνης, κατά την διάρκεια της ς κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας, παρουσία τοπικών φορέων και μελών σε ξενοδοχείο στην Αγριά.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κατηγόρησε την Πολιτεία λέγοντας ότι δεν ήταν στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως όφειλε και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο καναβάτσο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Την Πολιτεία δεν την έχουμε στο πλευρό μας στο βαθμό που θα θέλαμε. Παρ' όλα αυτά το Επιμελητήριο φέρνει νέες δράσεις στο προσκήνιο, ούτως ώστε να ενδυναμώσει και να τονώσει τις επιχειρήσεις και την αγορά. Τέτοιες ενέργειες είναι, τα διαφημιστικά σποτ στήριξης της τοπικής αγοράς και παράλληλα η δημιουργία του οργανισμού για την προσέλκυση πτήσεων στο της . Αγχιάλου όπως και οι δυνατότητες που μας παρέχει σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τους υπόλοιπους φορείς για να αναδείξουμε την στο βαθμό που πρέπει και να την αναδείξουμε σημείο αναφοράς για την πόλη».

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο Επιμελητήριο, ο κ. Μπασδάνης δηλώνει «παρών» κι όπως ανέφερε «Έχουμε σχεδόν ένα χρόνο μπροστά μας. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στην πορεία. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Δεν ξέρουμε αν θα μας βρει η νέα νομοθεσία που είναι υπό διαμόρφωση.
\Αν θα βρει τα επιμελητήριο με την μορφή που είναι σήμερα, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να δούμε επιμελητήρια περιφερειακά. Εμείς το απευχόμαστε, καθώς θεωρούμε ότι τα επιμελητήρια ανά ομό μπορούν να προσφέρουν πιο πολλά. Θεωρώ ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, έχει πολύ δρόμο μπροστά της άρα θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις».

Ο ίδιος τόνισε ότι καθημερινά διαλύονται και κλείνουν επιχειρήσεις αλλά το κρατικό έλλειμμα φορτώνεται στους . Μόνο για τα έτη 2014 και 2015, η Μαγνησία μετρά 823 επιχειρήσεις λιγότερες. Μάλιστα στην αποψινή εκδήλωση παρουσιάστηκε το νέο portal του Επιμελητηρίου, που σκοπό έχει την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας, ενώ έγινε του νέου σποτ που δημιουργήθηκε και το οποίο περιέχει το μήνυμα στήριξης της τοπικής μας αγοράς, της τοπικής μας ς και των μαγνησιώτικων επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αποφάσισε φέτος να τιμήσει τους επιχειρηματίες της περιοχής, που μέσα σ' αυτό το δυσοίωνο κλίμα καταφέρνουν να καινοτομούν, να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο καθιερώθηκε φέτος, για 1η φορά ο θεσμός του Βραβείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις αρχές του καλοκαιριού κι εφ' όσον ολοκληρώσει το έργο της η επιτροπή που συστάθηκε γι' αυτόν τον σκοπό.

Τέλος έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας για την προσφορά τους στο μαγνησιώτικο «επιχειρείν» στην Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, καθώς και στους Θεόδωρο Τσάτσο, Βλάση Τσιμπανογιάννη και Σπύρο Στυλιαρογιάννη.

Η των παραπάνω, έγινε έπειτα από σχετική πρόταση των δύο Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – .

kopi pitas epimelitirio 2016 (1)

"Αλιεύοντας" την είδηση