Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Tην πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων αποφάσισε το Δ.Σ. Βόλου
Tην πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων αποφάσισε το Δ.Σ. Βόλου

Tην πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων αποφάσισε το Δ.Σ. Βόλου

Απόφαση για την ποσού 1.800.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα έλαβε στη σημερινή του το Συμβούλιο Βόλου, μετά την πρόταση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα λέγοντας ότι πρόκειται για ένα λεπτό θέμα. «Τα έχουν καθυστερήσει 10 ημέρες. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Κάναμε μια σύσκεψη με τη νομική υπηρεσία και νομικά δεν μπορεί να πληρώσει ο από τα που διαθέτει κι ας έχουμε τη διάθεση».

Ο ίδιος είπε ότι αύριο το πρωί θα σταλεί που θα εκθέτει το θέμα, ωστόσο λόγω του ότι ο έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει το ποσό αλλά δεν καλύπτεται νομικά, πρότεινε να ληφθεί απόφαση για να προχωρήσει ο Δήμος στην των χρημάτων. «Αν έρθουν τα χρήματα δεν θα είμαστε εκτεθειμένοι, αν δεν έρθουμε θα είμαστε» δήλωσε και πρότεινε να περιμένουν μία – δύο ημέρες να απαντήσει το Υπουργείο και μετά να γίνει η εκταμίευση.
Ο κ. Μπέος είπε «Θεωρώ άδικο άνθρωποι που έχουν πρόβλημα επιβίωσης να μην τους καταβάλλονται τα χρήματα και κάποιοι άλλοι να πληρώνονται κανονικά κι άλλοι να έχουν 6-8 μήνες απλήρωτοι. Ως δήμαρχος προτείνω να εκταμιευτεί το ποσό».
Με την πρόταση συμφώνησε η μείζονα μειοψηφία με τον επικεφαλής κ. Πατσιαντά να συναινεί στην διάθεση των ποσών αυτών στους δικαιούχους.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, πρότεινε να απευθυνθεί ο Δήμος στην ΚΕΔΕ καθώς το θέμα αφορά όλους τους Δήμους, να ληφθεί μια συλλογική απόφαση και να ξαναδεί ο Δήμος το θέμα.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου, όπως και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος.

Ωστόσο ο κ. Νάνος πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών είναι είναι αποτέλεσμα πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί όλα τα τελευταία χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση