Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Την παραίτηση Κ. Γαργάλα από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ απαίτησε ο Αχ. Μπέος
Την παραίτηση Κ. Γαργάλα από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ απαίτησε ο Αχ. Μπέος

Την παραίτηση Κ. Γαργάλα από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ απαίτησε ο Αχ. Μπέος

Την παραίτηση του ανεξάρτητου συμβούλου, μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Κ. Γαργάλα, ζήτησε ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιχείρησης Αχ. κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ.

Ο κ. ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να παραιτηθεί καθώς σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της , δεν μπορεί να μετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και του είπε: “Πέρα από τις πολιτικές κόντρες που έχουμε, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα έπρεπε να παραιτηθείτε. Θέλω να πιστεύω ότι έχετε ευθιξία. Προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες δεν αφορούν τον Δήμο.

Είναι δικαίωμά σας να ανεξαρτητοποιηθείτε, αλλά υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της , η οποία είναι ξεκάθαρη για τους ανεξάρτητους συμβούλους. Παραιτηθείτε αλλιώς θα σας παραιτήσω με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ».

Απαντώντας ο κ. , είπε πως θα γίνει ό,τι ορίζει ο Νόμος, διαμηνύοντας ότι θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και πρόσθεσε ότι οι γνωμοδοτήσεις του Γενικού Συμβουλίου του Κράτους λένε άλλα, με τον Αχ. Μπέο να του απαντά ότι «εμείς σήμερα θα πάρουμε απόφαση στο Συμβούλιο».

Επισης στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί ο νομικός σύμβουλος Αντ. Ξηρός προκειμένου να κατατεθεί ένσταση – προσφυγή στο Πρωτοδικείο, για το πρόστιμο που επέβαλλε το Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ για τα του Βιολογικού τον περασμένο Μάιο στον Παγασητικό.

Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο το πρόστιμο κι όπως είπε «Στην απόφαση αναφέρεται ότι μέσω του Ξηριά θα μπορούσε να προκληθεί ρύπανση. Δε λέει ότι προκλήθηκε. Η υπόθεση αυτή είναι πολύ μεγάλη κι αφορά όλη την πόλη».

Αναμονή απόφασης για πειθαρχικές ευθύνες

Εν τω μεταξύ σε 15 περίπου ημέρες θα αποφασίσει το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ επί των ενστάσεων που κατέθεσαν δυο υπηρεσιακά στελέχη, τα οποία έχουν παραπεμφθεί με βάση πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή.

Το θέμα των ενστάσεων συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για τα δυο υπηρεσιακά στελέχη.

Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ Αντ. Ξηρό «την απόφαση για τα δυο υπηρεσιακά στελέχη θα κληθεί να λάβει σε 15 περίπου ημέρες το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΔΕΥΑΜΒ».

Τέλος αποφασίστηκε μεθαύριο Παρασκευή την ίδια (12.00 μ.) να συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ το θέμα λήψης απόφασης επί του πορίσματος που συντάχθηκε σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 230/2015 Απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση