Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 
Την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Εργασίες ύψους 1,8 εκατ. για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στον οδικό άξονα της Παλιάς Εθνικής Οδού που συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο ξεκινά η .

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται από το .

Τα σημεία παρέμβασης είναι μεταξύ Πλατυκάμπου και Γαλήνης, Νίκης και Αχίλλειου, Προδρόμου και Γλαύκης, Αναγέννησης και Μόδεστου, Αχιλλείου και Μέλισσας, πριν και μετά το Αρμένιο και μεταξύ Αρμενίου και Στεφανοβικείου, σε συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων.

 «Με νέο έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. συντηρούμε την παλιά εθνική που συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο υλοποιώντας εργασίες ασφαλτικές, διαγράμμισης, καθαρισμού ερεισμάτων σήμανσης κτλ.» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Παράλληλα η εκπονεί νέα μελέτη που αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, τη διαπλάτυνση, την κατασκευή και διαμόρφωση κυκλικών κόμβων για την ασφαλή πρόσβαση των οικισμών και  την κατασκευή παράπλευρου δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτικών οχημάτων. Σε μια δύσκολη εποχή οι τεχνικές μας συνεχίζουν να εργάζονται και να υλοποιούν  που δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 Το έργο

Προβλέπονται:

α) εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και

β) εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η οδός να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα πρόκειται να  κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών.

Για λόγους συνέχειας της οδού πρόκειται να γίνει της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν . Η διαγράμμιση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνί… - https://t.co/NpfOyesRuX -

  • Η Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων ολοκληρώνεται στο σύνολό της - https://t.co/6BEhkTgArR -

  • Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση Ψηφίσματος, με τα αιτήματα του Κλάδου, στο ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας… - https://t.co/6RoZgZoUVf -

"Αλιεύοντας" την είδηση