Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 
Την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Εργασίες ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του επιπέδου ς στον οδικό άξονα της Παλιάς Εθνικής Οδού που συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα σημεία παρέμβασης είναι μεταξύ Πλατυκάμπου και Γαλήνης, ς και Αχίλλειου, Προ και Γλαύκης, Αναγέννησης και Μόδεστου, Αχιλλείου και Μέλισσας, πριν και μετά το Αρμένιο και μεταξύ Αρμενίου και Στεφανοβικείου, σε συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων.

 «Με νέο έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ συντηρούμε την παλιά εθνική που συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο υλοποιώντας εργασίες ασφαλτικές, ς, καθαρισμού ερεισμάτων σήμανσης κτλ.» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονεί νέα μελέτη που αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, τη διαπλάτυνση, την κατασκευή και διαμόρφωση κυκλικών κόμβων για την ασφαλή πρόσβαση των οικισμών και  την κατασκευή παράπλευρου δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτικών οχημάτων. Σε μια δύσκολη εποχή οι τεχνικές μας υπηρεσίες συνεχίζουν να εργάζονται και να υλοποιούν  έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 Το έργο

Προβλέπονται:

α) εργασίες ς ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιο φθορά με την πάροδο του χρόνου και

β) εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η οδός να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα πρόκειται να  κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί κεντρικού άξονα και οριογραμμών.

Για λόγους συνέχειας της οδού πρόκειται να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση