Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί τυλίγουμε με αγάπη δώρα για όλα τα παιδιά της πόλης
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί  τυλίγουμε με αγάπη δώρα για όλα τα παιδιά της πόλης

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί τυλίγουμε με αγάπη δώρα για όλα τα παιδιά της πόλης

Περισσότερα από 2.000 παιχνίδια έχουν προσφέρει τα παιδιά της πόλης του Βόλου για τους μικρούς συμπολίτες τους που δεν έχουν τη δυνατότητα της χαράς του χριστουγεννιάτικου δώρου.

Τα παιχνίδια αυτά θα αμπαλαριστούν από τα ίδια τα παιδιά που τα προσέφεραν, αλλά και από οποιοδήποτε παιδί της πόλης επιθυμεί να συμβάλλει στη διαδικασία. Από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου θα ανοίξει για τους μικρούς εθελοντές που θα συμβάλλουν στο έργο και στη 1.00 το μεσημέρι ακριβώς θα αναχωρήσει το πρώτο όχημα που θα μεταφέρει τα παιχνίδια στους προορισμούς τους.

Με την αποχώρηση της πρώτης αποστολής, στα παιδιά θα προσφερθεί μία μικρή με εδέσματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από λιλιπούτειες χορεύτριες, οι οποίες αφού παρουσιάσουν τα κομμάτια τους, θα αναλάβουν να μάθουν χορευτικά βήματα και στα υπόλοιπα παιδιά.

Με τη δράση «Παιχνίδια Αγάπης» ο Βόλου προσπάθησε όχι μόνο να φτάσει στο στόχο της συλλογής παιχνιδιών για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στα υπόλοιπα παιδιά να μάθουν να προσφέρουν, να χαίρονται από τη δράση προσφοράς και να συμβάλλουν στον εθελοντισμό.

Το επισκέφθηκαν για να καταθέσουν δώρα 600 και πλέον μαθητές σχολείων, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, προσήλθαν ομαδικά και τοποθέτησαν τα παιχνίδια κάτω από το στολισμένο . Οι μαθητές που συμμετείχαν στις ομαδικές αποστολές, ελάμβαναν ως δώρο τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας το οποίο παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο – υπάλληλο του Δήμου Βόλου κ. Ροσσάνα Πώποτα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Θρυαλλίδα» Φάνη Αλεξανδρή, Έλλη Σκοπελίτη και Ελευθερία Σαββάκη, ενώ το πρόγραμμα της τελικής γιορτής ανέλαβαν οι μαθήτριες της Σχολής Χορού Chorus Line με τη τους κ. Βάσω Τηλιοπούλου.

Άπαντες οι συντελεστές συμμετείχαν εθελοντικά, προκειμένου να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην προσπάθεια, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή των Διευθυντών των Σχολείων και των Εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν και στους οποίους ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Τα παιχνίδια αποχωρώντας από το θα παραδοθούν στα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, της υπηρεσίας που θεσμικά στηρίζει τις αδύναμες οικογένειες της πόλης, προκειμένου να διανεμηθούν τα προσφερόμενα είδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η συμμετοχή στη της Κυριακής είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά και η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 14.00μ.μ. Πέραν των παιδιών, είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν και γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν στη διαλογή, το χαρακτηρισμό (ανά φύλο και ηλικία) και το αμπαλάρισμα των παιχνιδιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση