Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Την υποψηφιότητα του Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στηρίζει η Ι.Μ.Δ.
Την υποψηφιότητα του Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στηρίζει η Ι.Μ.Δ.

Την υποψηφιότητα του Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στηρίζει η Ι.Μ.Δ.

Την υποψηφιότητα του Βόλου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 στηρίζει, από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του φακέλου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ξεκαθαρίζοντας το γεγονός ότι δεν θα χρειαστούν χρήματα για την του φακέλου, αλλά μόνο εθελοντική εργασία, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος έθεσε στην διάθεση της Επιτροπής διεκδίκησης τους δύο φορείς πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διά του κ. Δημήτριου Κουτσού, καθώς και την «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου», διά του κ. Νίκου Βαραλή, ως εκπροσώπους.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνάδει με τις επιδιώξεις αυτών των δύο φορέων, που είναι:

α) να αναδειχθεί το της περιοχής

και β) να γίνει ο Βόλος τόπος συνάντησης και διαλόγου.

Και τα δύο υπηρετήθηκαν και υπηρετούνται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και είναι φανερό ότι συνάδουν και με τις προοπτικές του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών.

Η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τίθενται στη διάθεση του φορέα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, προτρέποντας το μεγάλο δυναμικό των εθελοντών τους να συμμετέχουν ενεργά στην δήλωση της εθελοντικής εμπλοκής τους στη διεκδίκηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση