Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Την υποψηφιότητα του Βόλου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα υποστηρίζουν Πλέβεν και Μπραϊλα
Την υποψηφιότητα του Βόλου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα  υποστηρίζουν Πλέβεν και Μπραϊλα

Την υποψηφιότητα του Βόλου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα υποστηρίζουν Πλέβεν και Μπραϊλα

Την έμπρακτη και ενεργή υποστήριξη  στην υποψηφιότητα του Βόλου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 του Πλέβεν της ς διασφάλισε με την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη η Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού –  Τοκαλή.

Συγκεκριμένα η , που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, έγινε μετά από πρόσκληση του Δήμου Πλέβεν, που είναι αδελφοποιημένη πόλη με την πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών  Χορών.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτικά σχήματα από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και δύο από το Δήμο Βόλου, τα οποία έλαβαν και την ανώτατη διάκριση, το 1ο , συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο. Πρόκειται για τη «Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού» και το Σύλλογο για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κ. Λεχωνίων, τα οποία με την παρουσία τους ενθουσίασαν το κοινό και ανέδειξαν την πόλη του Βόλου.

Στο πλαίσιο της τελετής επικαιρος των σχέσεων Δήμου Πλέβεν και Δήμου Βόλου η Αντιδήμαρχος Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή υπέγραψε πρωτόκολλο ς με το δήμαρχο Πλέβεν, Dimitar Stoykov.

Παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Δήμων, που παρακολούθησαν την τελετή, για την υποψηφιότητα του Βόλου ως της Ευρώπης 2021 και ζήτησε τη στήριξη όλων.

Στη συνέχεια, με δεδομένη την ανάληψη του τίτλου από δύο πόλεις, μία από την Ελλάδα και μία από τη Ρουμανία, η αντάλλαξε επιστολές στήριξης και ς με τον Ing.Aurel Gabriel Simionescu, δήμαρχο της πόλης Μπράϊλα της Ρουμανίας, η οποία είναι επίσης υποψήφια της Ευρώπης για το 2021.

Παράλληλα με άλλες ενέργειες και εκδηλώσεις που άμεσα θα γνωστοποιηθούν, θα ακολουθήσουν ανάλογες συνεργασίες με στόχο την προώθηση της διεκδίκησης από την πόλη του Βόλου του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση