Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Tην διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Tην διοίκηση  της ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Tην διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Tην διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει η Περιβαλλοντικη Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με αφορμή την εμμονή της να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο στο πάρκο στα Αστέρια Αγριάς.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Με ένα ανεξήγητο πείσμα και κακώς εννοούμενο «τσαμπουκά» επιμένει η ΔΕΥΑΜΒ να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο σε ένα πάρκο, που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα, στη συνοικία Αστέρια Αγριάς.

Μέχρι σήμερα οι διαμαρτυρίες και οι υποδείξεις των κατοίκων της συνοικίας δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Ήδη το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, με το επιστημονικό του κύρος, έχει διατυπώσει τις απόψεις του, με συγκεκριμένες προτάσεις, που λύνουν το πρόβλημα χωρίς να καταστρέφουν το πολύτιμο πράσινο και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον της περιοχής.

Εκτός των τεχνικών λεπτομερειών που σημειώνει το ΤΕΕ, προτείνεται, χωρίς προβλήματα, μια μικρή μετατόπιση του αντλιοστασίου σε χέρσο τμήμα της περιφερειακής οδού πλησίον της ΕΛΙΝ.

Σημειώνει δε το ΤΕΕ ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποκατάστασης του πρασίνου που θα καταστραφεί για την κατασκευή του έργου και της λειτουργικότητας του πάρκου, πράγμα που γίνεται αντιληπτό και από τους μη ειδικούς.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με τις παραπάνω διαπιστώσεις, θεωρεί ότι, χωρίς πείσματα και «τσαμπουκά», η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής των Αστεριών Αγριάς και να μην καταστρέψει το πολύτιμο κοινόχρηστο πάρκο της συνοικίας αυτής”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμου για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κλοπή - https://t.co/IjJ5luMnkD -

  • καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/YOCZovtLEC -

  • Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος - https://t.co/gmeHwsuLhI -

"Αλιεύοντας" την είδηση