Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τηλεδιάσκεψη της ΟΕΒΕΜ με τον βουλευτή Κων. Μαραβέγια
Τηλεδιάσκεψη της ΟΕΒΕΜ με τον βουλευτή Κων. Μαραβέγια

Τηλεδιάσκεψη της ΟΕΒΕΜ με τον βουλευτή Κων. Μαραβέγια

Η πρώτη επίσημη γνωριμία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ) με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μαραβέγια, πραγματοποιήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 3ης Νοεμβρίου 2020. Ο Βουλευτής καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. και συζήτησε θέματα των Μικρομεσαίων.

Εκ μέρους της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά, ο ντιπρόεδρος Νικόλαος Πλουμιστός, ο Β’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Φόβος, η ταμίας Ευαγγελία Αρβανίτη, η αναπλ. γεν. γραμματέας Ευαγγελία Διανελλάκη και το μέλος Μαρία Τσελεπή.

Συζητήθηκαν τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους, ειδικά την τελευταία χρονιά λόγω της πανδημίας του Covid – 19 και εκφράστηκαν οι ανησυχίες τους που δείχνουν συνεχώς να οξύνονται. Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ κατέθεσαν τα προβλήματα, τις απόψεις και τις θέσεις τους, ενώ ο βουλευτής αναγνωρίζοντας όλα αυτά τα θέματα ανέπτυξε έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους.

Πέραν των θεμάτων που είναι γνωστά σε όλους, όπως η χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες, κ.α. , δόθηκε ειδικότερα έμφαση στις παρακάτω θέσεις:

  1. Φορολογική και Ασφαλιστική έκπτωση 25% σε όσους εμπρόθεσμα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως ήταν και στο προηγούμενο lockdown

  2. Παράταση 12 μήνες για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές

  3. Μείωση Φ.Π.Α. στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης

  4. Ψηφιακή λειτουργία των επιχειρήσεων και δημιουργίας e-shop σε συνδυασμό με την δυνατότητα εκπαίδευσης εργοδοτών και προσωπικού

Η στην κανονικότητα για τους μικρομεσαίους δείχνει όλο και να απομακρύνεται, ενώ οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και οι οικονομικές εκκρεμότητες αυξάνονται. Πλέον είναι καθολική η ανησυχία όχι μόνο για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων αλλά και των οικογενειών μας.

Έντονο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μαραβέγιας για τα προβλήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξή τους, δεσμεύτηκε να βρίσκεται κοντά στο νέο ΔΣ της ΟΕΒΕΜ ξεκινώντας μια συνεργασία πάνω σε Συνδικαλιστικά και όχι μόνο θέματα. .

Το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους του Νομού Μαγνησίας και καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να καταθέσουν τις θέσεις, τις απόψεις και τις τους, προκειμένου να τις προωθήσουμε προς διευθέτηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση