Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με ξενοδοχειακούς φορείς Μαγνησίας- Β. Σποράδων 
Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με ξενοδοχειακούς φορείς Μαγνησίας- Β. Σποράδων 

Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με ξενοδοχειακούς φορείς Μαγνησίας- Β. Σποράδων 

Η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κ. Παπανάτσιου πραγματοποίησε χθες (17-12-2020) με τους προέδρους των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρη, Σκιάθου Α. Ευσταθίου , Σκοπέλου Μ. Διαμάντη, Αλοννήσου  Α. Μαλαματένια, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας  Ε. Αρβανίτη, την εκπρόσωπο για θέματα τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ. Καμένου και τα μέλη του Δ.Σ.  Β. Καραουλάνη και Γ. Κοντορίζο.

Κατά τη διάρκεια της ς οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα ουσιαστικά δεν λειτουργούν ενώ δεν έχει ανασταλεί επίσημα η λειτουργία τους, με συνέπεια να μην υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που απολαμβάνουν οι κλειστές με κρατική εντολή, λόγω πανδημίας, επιχειρήσεις.

Κατά τη συζήτηση έγινε στα τρέχοντα και διαχρονικά θέματα και προβλήματα όπως η έλλειψη ρευστότητας, οι μικρές επιχορηγήσεις, τα προβλήματα που προκύπτουν από τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής, η αδυναμία χρηματοδότησης από τις μέσω των προγραμμάτων ΤΕΠΙΧ και ΕΣΠΑ, η ανάγκη αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τα προβλήματα του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων, τα εργασιακά ζητήματα και η λειτουργία του Airbnb.

Παράλληλα κατατέθηκαν και συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού γενικότερα στο νέο που διαμορφώνεται με την εφαρμογή της πράσινης ς της .

Από την πλευρά της η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι ο είναι στυλοβάτης της ελληνικής ς και είναι απαραίτητο να στηριχθεί σε αυτή τη πολύ αρνητική συγκυρία, ανέλυσε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την στήριξή του κατά την διάρκεια της πανδημίας (ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ Ι& ΙΙ) και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν επιδοτήσεις και ελαφρύνσεις προς τις επιχειρήσεις του τουρισμού που μέχρι τώρα είναι ελάχιστες.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Η κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τον πολύ γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο , ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να φέρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συν για την αντιμετώπιση των θεμάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση