Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με ξενοδοχειακούς φορείς Μαγνησίας- Β. Σποράδων 
Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με ξενοδοχειακούς φορείς Μαγνησίας- Β. Σποράδων 

Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με ξενοδοχειακούς φορείς Μαγνησίας- Β. Σποράδων 

Η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κ. πραγματοποίησε χθες (17-12-2020) με τους προέδρους των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Μαγνησίας . Ζαφείρη, Σκιάθου Α. Ευσταθίου , Σκοπέλου Μ. Διαμάντη, Αλοννήσου  Α. Μαλαματένια, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας  Ε. Αρβανίτη, την εκπρόσωπο για θέματα τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ. Καμένου και τα μέλη του Δ.Σ.  Β. Καραουλάνη και . Κοντορίζο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα ουσιαστικά δεν λειτουργούν ενώ δεν έχει ανασταλεί επίσημα η λειτουργία τους, με συνέπεια να μην υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που απολαμβάνουν οι κλειστές με κρατική εντολή, λόγω πανδημίας, .

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στα τρέχοντα και διαχρονικά θέματα και προβλήματα όπως η έλλειψη ρευστότητας, οι μικρές επιχορηγήσεις, τα προβλήματα που προκύπτουν από τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής, η αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες μέσω των προγραμμάτων ΤΕΠΙΧ και ΕΣΠΑ, η ανάγκη αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τα προβλήματα του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων, τα εργασιακά ζητήματα και η λειτουργία του Airbnb.

Παράλληλα κατατέθηκαν και συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού γενικότερα στο νέο που διαμορφώνεται με την εφαρμογή της πράσινης συμφωνίας της ΕΕ.

Από την πλευρά της η κα ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας και είναι απαραίτητο να στηριχθεί σε αυτή τη πολύ αρνητική συγκυρία, ανέλυσε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την στήριξή του κατά την διάρκεια της πανδημίας (ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ Ι& ΙΙ) και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν επιδοτήσεις και ελαφρύνσεις προς τις του τουρισμού που μέχρι τώρα είναι ελάχιστες.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Η κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τον πολύ γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο , ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να φέρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την αντιμετώπιση των θεμάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

  • Φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - https://t.co/vtKdMWO2fB… -

"Αλιεύοντας" την είδηση