Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τηλεδιάσκεψη ΟΕΒΕΜ με τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο
Τηλεδιάσκεψη ΟΕΒΕΜ με τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο

Τηλεδιάσκεψη ΟΕΒΕΜ με τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο

Τηλεδιάσκεψη ς της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. με τον γεν. γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, στο  πλαίσιο έναρξης δημιουργικής συνεργασίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τους εκπροσώπους της Ο.Ε.Β.Ε.Μ., που για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή μαζί του και η συζήτηση είχε διάρκεια δύο ωρών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την Ο.Ε.Β.Ε.Μ. , η πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά, ο β' αρόεδρος Ιωάννης Φόβος, ο γεν. γραμματέας Αθανάσιος Μόσχος, η ταμίας Ευαγγελία Αρβανίτη και η αναπλ. γεν. γραμματέας Ευαγγελία Διανελλάκη.

Οι εκπρόσωποι έθεσαν θέματα για όλους τους κλάδους, επαγγελματικό, βιοτεχνικό, εμπορικό και τουριστικό, ενώ από την πλευρά του ο γεν. γραμματέας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.

Τέθηκαν ερωτήματα:

 1. Χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων,

 2. Εργαλεία που επιστρατεύει το Υπουργείο Οικονομικών, με ειδική ανάλυση επί της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

 3. Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΣΑ»

 4. Ασφαλιστικές Εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων

 5. Διατήρηση θέσεων εργασίας

 6. Λειτουργία των διάφορων συστημάτων που διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ

 7. Επιταγές

 8. Φόρος Επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ για τις επαγγελματικές κυρίως στέγες

 9. Ακατάσχετος επαγγελματικός τραπεζικός λογαριασμός

 10. Επ αφορολογήτου ορίου για τους και φόρος πολυτελείας

 11. Ψηφιακή λειτουργία των επιχειρήσεων και επιδότηση δημιουργίας eshop σε συνδυασμό με την δυνατότητα εκπαίδευσης εργοδοτών και προσωπικού

 12. Μείωση των τραπεζικών προμηθειών

 13. Προστασία της πρώτης κατοικίας

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατέθεσαν για την οικονομική ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσα από προγράμματα και χαμηλότοκες χορηγήσεις, ώστε πέραν της κάλυψης των εξόδων που «τρέχουν», να υπάρχει ένα κεφάλαιο κίνησης για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα με σαφήνεια, συμμετείχε ενεργά στην ανάλυση των προβλημάτων που τέθηκαν επί τάπητος και κατέγραψε τις της Μ. Επίσης, έκανε διεξοδική ενημέρωση για τα μέτρα που προβλέπονται εν μέσω της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, έχοντας ως βασικό κριτήριο την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την άμεση χρηματοδότησή τους μέσα από μια σειρά νέων εργαλείων που αναμένονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Μ ευχαριστεί τον γεν. γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο για τον χρόνο και την άψογη συνεργασία, ενώ δεσμεύεται για επόμενες συναντήσεις.

Σ της ΟΕΒΕΜ βρίσκεται δίπλα στους , βιοτέχνες και εμπόρους του νομού Μαγνησίας και καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να καταθέσουν τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους, προκειμένου να τις προωθήσει προς διευθέτηση. Την κρίση θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι.

"Αλιεύοντας" την είδηση