Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τηλεδιάσκεψη ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ
Τηλεδιάσκεψη ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ

Τηλεδιάσκεψη ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΕ) και την συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Χαιρετισμό και πρώτη τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο γεν. γραμματέας Νικολόπουλος Αθανάσιος και ο Β' αντιπρόεδρος Ιωάννης Βαφειαδάκης. Συμμετείχαν, επίσης, ο Λεωνίδας Βατικιώτης επιστημονικός συν του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ο Νικόλαος Δήμας νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος.

Τον συντονισμό της τηλεδιάσκεψης έκανε η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της τηλεδιάσκεψης και έδωσε το λόγο στους οροέδρους και εκπροσώπους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να τοποθετηθούν και να θέσουν τα ερωτήματά τους για θέματα της επικαιρότητας αλλά και κλαδικά ζητήματα.

Παρών ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ, που κατά τη διάρκεια έκανε τοποθετήσεις.

Η συνολική εικόνα των τοποθετήσεων και του εποικοδομητικού διαλόγου που αναπτύχθηκε σε διάρκεια τεσσάρων ωρών, έδειξε την πραγματικά δύσκολη θέση που βρίσκονται οι μικρές και πολύ και τις επιπτώσεις που έχει φέρει η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή μέτρα της Κυβέρνησης και τα συνεχιζόμενα lockdown.

Τα λουκέτα αποδεικνύονται αναπόφευκτα, ενώ οι κλάδοι του τουρισμού και της εστίασης έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Όπως δείχνουν οι έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ η μείωση του κύκλου εργασιών ξεκινάει από 40% έως και 100%.

Ελάχιστες επιχειρήσεις βρίσκονται σε ποσοστό κάτω από 30% μείωσης του κύκλου εργασιών τους. Και μόνο 5% δείχνει μικρή αύξηση. Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί το λιανικό εμπόριο, όπου η κατεύθυνση δείχνει την τάση συγκεντροποίησης της αγοράς σε μεγάλους και ισχυρούς ομίλους και αλυσίδες.

Η της Δημόσιας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους, όμως τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διατήρηση της οικονομίας, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με πραγματικά και γενναία από την Κυβέρνηση. Η κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται με δραστικά και ουσιαστικά μέτρα και όχι να εργαλειοποιείται εις βάρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, τα αιτήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αφορούν την χρηματοδότηση και ρευστότητά τους, το γενναίο κούρεμα και τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και τις τραπεζικές υπερχρεώσεις, τις επιταγές, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απαλλαγή των επαγγελματικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται ως μέσο εργασίας από τον , την κάλυψη παγίων δαπανών μέσω ειδικών προγραμμάτων επιχορήγησης και την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατά τη δευτερολογία τοποθετήθηκε σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες, επισήμανε πως είναι απαραίτητη η ενότητα και η κοινή δράση, και δεσμεύτηκε πως η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίζει να είναι δίπλα στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, και θα αγωνίζεται πάντα, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Ευχή όλων είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα με υγεία και επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η ΟΕΒΕΜ ευχαριστεί θερμά τη ΓΣΕΒΕΕ για την πρωτοβουλία αυτή και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για την ενεργή συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη και σε κάθε δράση. Παρόντες ήταν το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ: πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά (πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας), Α' αντιπρόεδρος Νικόλαος Πλουμιστός, Β' αντιπρόεδρος Ιωάννης Φόβος, γεν. γραμματέας Αθανάσιος Μόσχος, αναπλ. γεν. γραμματέας Ευαγγελία Διανελλάκη, ταμίας Ευαγγελία Αρίτη, μέλη Σεραφείμ Μαουσίδης (πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας και πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας), Κωνσταντίνος Πελεκούδας (πρόεδρος Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν.Μαγνησίας), Τρύφων Πλαστάρας (μέλος ΔΣ ΓΣΕΒΕΕ & παραρτηματάρχης ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας), Μαρία Τσελεπή (πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βόλου).

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εκπροσώπησαν οι Μελίνα Κωτσάκη πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας, Δημήτριος Νιζάμης πρόεδρος, Ζωή Πρίντζιπα αντιπρόεδρος και Παναγιώτης Καλόβουλος ταμίας Συλλόγου Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Βόλου, Ανδρέας Αϊβαζόγλου πρόεδρος Ένωσης Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης & Οικιακής Χρήσης «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» Ν. Μαγνησίας, Ιωάννης Χατζηπαρασίδης πρόεδρος Σωματείου Πτυχιούχων Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεων Τεχνικών Έργων Ν. Μαγνησίας, Κυριάκος Παγωνάρης γεν. γραμματέας Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκατ. Ν.Μαγνησίας, Απόστολος Τσούπρος πρόεδρος και Μάνθος Κοντάκης γεν. γραμματέας Συνδέσμου Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου, Ηλίας Ζεμπέογλου μέλος Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν. Μαγνησίας, Σταύρος Ζεϊμπέκης πρόεδρος και Δημήτριος Αποστολόπουλος γεν. γραμματέας Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μοτοσικλετών Ν. Μαγνησίας, Σμαράγδα Σαράντη πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελαιοτριβείων Βόλου, Αθανάσιος Σπύρου πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Ξενώνων Ν. Μαγνησίας, Άννα Τσιτσιγιάννη πρόεδρος Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας, Αλέξανδρος Δημόπουλος πρόεδρος Συνδέσμου Μεταλλουργών Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ Αναψυκτηρίων Εστίασης Ν. Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Νάνος πρόεδρος Σωματείου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, Πλαστάρας Ελευθέριος γεν. γραμματέας Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, Αθανάσιος Γεωργαλούσης αντιπρόεδρος και Γιάννης Στρουμπόλιας Ταμίας του Συλλόγου Επιπλοποιών Ξυλουργών & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας, Σωτήρης Γιάννης γεν. γραμματέας Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καταστηματαρχών Βόλου, Λελεντζής Χρήστος αντιπρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση