Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο Μαγνησίας
Τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο Μαγνησίας

Σε συνέχει σχετικής επιστολής της Ένωσης Ξενοδόχων του ομού Μγνησίας, πραγματοποιήθηκε  χθες το βράδυ Πέμπτης, 2 Απριλίου 2020, με τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του  Υπουργείου Οικονομικών ,  Χρήστο Τριαντόπουλο, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αλοννήσου,  Αγγελική Μαλαματένια, Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, Σκιάθου,  Αλέξανδρος Ευσταθίου  και ς, Γιώργος Ζαφείρης, καθώς επίσης ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων,  Θανάσης  Σπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου και η υπεύθυνη για θέματα  τουρισμού και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  Θέκλα Καμμένου.

Στην τέθηκαν όλα τα θέματα και οι ιδιαιτερότητες που αφορούν στην περιοχή μας με ιδιαίτερη σημασία στα αιτήματα των φορολογικών απαλλαγών, του παγώματος της πληρωμής του ΕΦΙΑ και η διαδικασία «δανεισμού» των  επιχειρήσεων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην .

Εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους το ιδιαίτερο πρόβλημα της χρηματοδότησης των εμπλεκομένων στον τουρισμό  και τα επιμέρους προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής της Μαγνησίας.

Σε αναμονή των νέων μέτρων της κυβέρνησης συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου τηλεδιάσκεψη και να  συζητηθούν τα θέματα, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Συζητήθηκε άλλη μια φορά το θέμα του ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να μην σχεδιάζει «μονοκονδυλιά» και να αφουγκράζεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε
περιοχής.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού θα δώσει βάση στον εσωτερικό τουρισμό, υπήρξε η πρόθεση αναβίωσης του κοινωνικού τουρισμού προκειμένου οι εργαζόμενοι της χώρας να μπορέσουν να κάνουν και παράλληλα να ενισχυθεί το εισόδημα των μικρών επιχειρήσεων. Συμφωνήθηκε από όλους  ότι αυτή τη στιγμή το βασικότερο ρόλο παίζει η δημόσια υγεία, όπως και η επόμενη μέρα στις προσπάθειες των  επιχειρηματιών να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη σχέση των επιχειρήσεων με τους εργαζόμενους τους, που εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι εργαζόμενοι είναι «δικοί» μας άνθρωποι και θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα γι' αυτούς και τους επόμενους μήνες. Εξηγήσαμε ότι συνεχίζει να υπάρχει η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων και ότι επιτέλους πρέπει να σχεδιαστεί για τις μικρές ο τρόπος διάσωσης τους και η βιωσιμότητα των
ίδιων των επιχειρηματιών.

Θεωρούμε ότι ήταν ιδιαίτερα θετικό ότι το ρητό όλοι μαζί μπορούμε συνεχίζει να γίνεται πράξη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση